Καίριο πλήγμα κατά των ατομικών ελευθεριών επέρχεται με το δικαίωμα που θα δίνει νόμος τον οποίο προωθεί η κυβέρνηση όχι της Βόρειας Κορέας ούτε καν της Μυανμάρ, αλλά της «δημοκρατικής» Αυστραλίας, ώστε οι εργοδότες να μπορούν να παρακολουθούν και να λογοκρίνουν τα e-mails των υπαλλήλων τους!!!
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας, η χώρα και το μοντέλο δηλαδή που προωθεί η «Δημοκρατική Δύση» ως υπερδύναμη της Αυστραλασίας για τον 21ο αιώνα (και η οποία σημειωτέον για αρχηγό κράτους έχει έναν ευρωπαίο εστεμμένο, την αγγλίδα βασίλισσα Ελισάβετ) με πρόσχημα της τρομοκρατία και τη βιομηχανική κατασκοπεία πρόκειται να περάσει ειδικό νόμο που θα δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να ελέγχουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία των υπαλλήλων τους.
Όπως ήταν ευνόητο, εναντίον της κυβερνητικής πρότασης τάχθηκαν σύσσωμες οι οργανώσεις υπεράσπισης των ατομικών ελευθεριών των πολιτών, οι οποίες και υποστηρίζουν ότι ήδη οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας κάνουν την πιο πάνω δουλειά και δεν χρειάζονται άλλοι λογοκριτές. Για το ίδιο θέμα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Τζούλια Γκίλαρντ, δήλωσε ότι στόχος του νέου νόμου δεν είναι η παρακολούθηση της αλληλογραφίας των πολιτών, αλλά η προστασία των μεγάλων εταιριών και της χώρας από τρομοκρατικά χτυπήματα.
Σοβαρές επιφυλάξεις διατύπωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Μπρένταν Νέλσον, ο οποίος και πρόσθεσε ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτούν οι ατομικές ελευθερίες των πολιτών.
Σχετικό ρεπορτάζ με ενδιαφέροντες συνδέσμους στο
http://www.technewsreview.com.au/article.php?article=4612
με το πρωτότυπο κείμενο να έχει ως κατωτέρω:
Australian bosses’ to get power to check email; part of counter-terrorism measures
Posted in: Government & Policy at 14/04/2008 17:30
Companies will be able to intercept the emails and internet communications of their employees without their consent under new laws being considered by the Federal Government to protect the nation’s critical infrastructure from a cyber attack.
The proposed powers, which the Government wants in place by the middle of next year and which could affect millions of workers, have been slammed as an unprecedented and unjustifiable intrusion on civil liberties.
http://www.theage.com.au/articles/2008/04/13/1208025032644.html
http://www.smh.com.au/articles/2008/04/13/1208025032644.html
Australian email spy powers ‘a licence for witch hunts’
Civil rights groups have spoken out against a proposal for closer monitoring of email and internet use in workplaces.
The Federal Government is considering new national security laws which would allow employers to check their workers’ computer use – such as emails – without the employee’s consent.
http://www.abc.net.au/news/stories/2008/04/14/2216007.htm
Australian email spy plan about national security: Gillard
Employers would be able to read their staff’s emails under proposed new national security laws being considered by the Federal Government.
The new laws would give companies extra powers to monitor their computer networks to prevent cyber-attacks.
http://www.abc.net.au/news/stories/2008/04/14/2215638.htm
Gillard defends email intercept
Proposed laws to allow companies to snoop on their workers’ emails are needed to protect vital electronic infrastructure from terrorist attacks, Deputy Prime Minister Julia Gillard says.
The federal government is developing new counter-terrorism measures which include changes to the Telecommunications Act that would allow companies providing services critical to the economy to read workers’ emails.
http://www.smh.com.au/articles/2008/04/14/1208025037405.html
http://www.theage.com.au/articles/2008/04/14/1208025033663.html
http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,,23535343-2702,00.html
Bosses to be made email spies in anti-terror plan
Laws to allow bosses to snoop on their employees’ emails are needed to protect crucial infrastructure from terrorist attacks, Deputy Prime Minister Julia Gillard says.
The Federal Government is developing new counter-terrorism measures which include changes to the Telecommunications Act that would allow companies providing services critical to the economy to read workers’ emails.
http://www.news.com.au/adelaidenow/story/0,22606,23535254-5006301,00.html
Bosses to snoop on emails – and you would never know
Bosses could be given the power to snoop on employees’ emails and monitor their internet messaging under a new plan to avert a terrorist attack in Australia.
Federal Attorney-General Robert McClelland has said the new measures, which could be in place as early as next year, would allow companies to intercept staff emails without the consent of workers.
http://www.news.com.au/story/0,23599,23535224-2,00.html
Aussie considers workplace spy powers [AAP]
New laws that give companies the power to intercept employee emails and internet communications without consent are being considered by the federal government in the name of national security. http://www.nzherald.co.nz/category/story.cfm?c_id=55&objectid=10504000
Επίσης, για ανταποκρίσεις από το Reuters και άλλα πρακτορεία,κλικ στις εξής διευθύνσεις
http://www.chinapost.com.tw/asia/australia/2008/04/15/151957/Counter-terrorism-e-mail.htm
http://www.reuters.com/article/internetNews/idUSSYD4673920080414?feedType=RSS&feedName=internetNews
http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,23536951-5013871,00.html
Άντε και στα δικά μας…
Στα Lidl Γερμανίας παρακολουθούν μέχρι και τις τουαλέτες του προσωπικού και θα αφήσουν ανέλεγκτα τα e-mail;
Εντελώς απαράδεκτο μέτρο, με τεράστιες επιπτώσεις σε βάρος στοιχειωδών ελευθεριών, Ζάλμοξη.
Αυτή τη στιγμή γράφω από γραφείο εταιρείας, όπου… κάνω τη δουλειά μου πολύ σωστά, και ΚΑΝΕΙΣ δεν διανοείται να κοιτάξει π.χ. αυτό εδώ το σχόλιο, ούτε φυσικά τα μέηλ μου. Κάποτε όμως είχα και τη δυσάρεστη εμπειρία μιας εταιρείας που κοίταζε τα μέηλ, πάντως ΟΥΤΕ αυτή δεν κοίταζε τα προσωπικά μέηλ (hotmail, κλπ), απλώς τα «εταιρικά μέηλ».
Είναι σημαντική αυτή η διευκρίνιση. Φυσικά και πρέπει να μπορεί η εταιρεία να ξέρει τα ΕΤΑΙΡΙΚΑ μέηλ, γιατί μπορεί να την αφορούν. Τα προσωπικά μέηλ όμως είναι παράλογο να τα διαβάζει, αφού η προστασία της είναι ΜΗΔΑΜΙΝΗ, δεδομένου ότι ο παραλήπτης μπορεί κάλλιστα να τα διαβάζει στο σπίτι του. Δηλαδή… σιγά μην ευσταθεί αυτή η δικαιολογία της «προστασίας από απειλές» μέσω της ανάγνωσης προσωπικού μέηλ.
Μήπως… χάζεψε ΚΑΙ ο υπόλοιπος πλανήτης εξίσου ή χειρότερα με τη χώρα μας;
@ monahikoslikos:
Υποθέτω ότι εκεί τους παρακολουθούν και για άλλους λόγους, λ.χ. χάρις παραγωγικότητας:
Περνούν 5 λεπτά και ο άλλος δεν έχει βγει ακόμη; ακούγεται από τα μεγάφωνα η φωνή: «Ράους»! «Σνελ»!
Πώς έκαναν δηλαδήοι Κορεάτες της Hanwa που είχαν αγοράσει κάποτε μια τράπεζα στην Ελλάδα και κάθε μεσημέρι έψαχναν τ¨ απουτσίγαρα των υπαλλήλων καθώς δεν δικαούνταν περισσόερα από ένα ο καθένας για να μην τεμπελιάζουν;
@ omadeon:
Δικαιώνονται συν τω χρόνω όλοι όσοι υποστηρίζουν πως η 11η Σεπτεμβρίου 2001 ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για περιστολή τω ατομικών δικαωμάτων σε ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο.
Ακόμη και εδώ στην Ελλάδα, είχαμε προσγειώσεις και απογειώσεις του «Γκουαντάναμο Εξπρές» και δεν άνοιξε μύτη. Απελάσεις και παράνομες συλλήψεις Πακιστανών και δεν άνοιξε μύτη. Δίκη παρωδία με τη 17 Νοέμβρη και δεν άνοιξε μύτη. Με τα e-mails θα αντιδράσει ο Έλληνας έτσι και γίνει χτύπημα (ή στήσουν μια προβοκάτσια που θα τη βαφτίσουν χτύπημα) της Αλ Κάιντα; Μόνος του θα βγάζει εφημερίδα τοίχου με τυπωμένα τα mail που έστειλε και έλαβε!
Για την τρομοϋστερία στην Αυστραλία διάβασε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Έρσης Βατού στην «Ελευθεροτυπία» της 03-07-07 με τίτλο “Μουσουλμάνοι: Φτάνει πια, δεν είμαστε κοινότητα τρομοκρατών”(κλικ στο http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=03.07.2007,id=42706468).
Ιδού ένα μικρό απόσπασμα:
”… Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η αυστραλιανή κυβέρνηση, τουλάχιστον 3.000 νέοι μουσουλμάνοι του Σίδνεϊ και πολλές χιλιάδες από όλη την Αυστραλία είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις του εξωτερικού. Από την έρευνα προκύπτει το συμπέρασμα ότι «η Αυστραλία εξελίσσεται σε χώρα στρατολόγησης εξτρεμιστών μουσουλμάνων». Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Φίλιπ Ράντοκ, δήλωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας έχουν συγκεκριμένα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι «Αυστραλοί πολίτες ταξιδεύουν στο εξωτερικό, για να γίνουν μέλη ισλαμιστικών οργανώσεων και να λάβουν μέρος σε τρομοκρατικές ενέργειες». Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ είπε από την πλευρά του ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη Βρετανία δείχνουν ότι ο κίνδυνος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος είναι πολύ μεγάλος. «Είμαστε πολύ τυχεροί που δεν δεχτήκαμε τρομοκρατικό χτύπημα στην Αυστραλία, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε», τόνισε…”
Κορπορεητοκρατία με περιτύλλιγμα απειλών από το διάστημα κτλ…Δεν περίμενα ποτέ η Ματίλντα,που την αγαπώ πολύ (η πατρίδα που δεν γνώρισα) να αρχίσει αντί για το βαλς σκληρό ροκ.
Ακόμα βέβαια έχει ψωμί η υπόθεση, καθώς ελπίζω οι αντιδράσεις και οι φωνές της λογικής να αποτρέψουν κάτι τέτοιο.Ίσως να το διέρευσαν επίτηδες για να λάβουν κάποιοι το μύνημα και μετά να ξεχαστεί…ελπίζω.
Την καλησπέρα ενός νικοτινόφιλου κρεατοφάγου
@ BioLogos:
«Κορπορεητοκρατία»! Πράγματι, πολύ ευρηματική λέξη, αποδίδει θαυμάσια το νόημα αυτού του καθεστώτος που στήνουν στην παγκόσμια οικονομία το ΔΝΤ και στην παγκόσμια κοινωνία η ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και (Διεθνής Νέα Τάξη)!
«Ψωμί» οπωσδήποτε έχει η υπόθεση, αλλά για πολλούς ο φούρνος της Νέας Τάξης θα έχει και… «πικρό ψωμί » και «βρώμικο ψωμί»…
Καλησπέρα,
πήγε να το κάνει και κάποια εταιρεία στη Γαλλία με πρόγραμμα παρακολούθησης σε κάθε υπολογιστή της εταιρείας (δεν ξέρω αν ήταν νόμιμο), αλλά οι εργαζόμενοι το κατάργησαν στην… πράξη.
Θα είχε ενδιαφέρον αν γνωρίζαμε αυτό που ρωτάει και ο Ομαδέον, δηλ. αν πρόκειται για «εταιρικά μέιλ» ή «προσωπικά μέιλ»;
Αν είναι για το πρώτο δεν δικαιούται άραγε η επιχείρηση να γνωρίζει τι διακινείται φέροντας την υπογραφή της;
@ Δημήτρη,
@ Omadeon,
Ούτε στο εταιρικό μέηλ έχει δικαίωμα η επιχείρηση. Μπορεί να παρεμβαίνει μόνο -και αν…- στο ίντρανετ.
Θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα: Ο Δημήτρης είναι δημοσιογράφος και ο Omadeon καναλάρχης, εργοδότης του Δημήτρη. O Δημήτρης παίρνει μια πληροφορία με μέηλ από μία πηγή του. Ως γνωστόν, το δημοσιογραφικό απόρρητο ισχύει έναντι παντός άρα και έναντι του εργοδότη – καναλάρχη.
Ανάλογα παραδείγματα μπορούμε να αναφέρουμε και σε άλλους κλάδους, π.χ. σε ασφαλιστικές εταιρίες, δικηγορικά γραφεία, και αλλού όπου εκεί όπου ο ενδοεπιχειρησιακός ανταγωνισμός και οι κίνδυνοι φαβοριτισμού είναι μεγάλοι…
Ετσι αντιδρουν οι τρομαγμενοι. Τοσο πολυ φοβαται λοιπον η εξουσια τον απλο πολιτη που, τι κανει αλλο παρα να εκφραζει ελευθερα τη μοναδικη του γνωμη; Τοση αξια εχει η γνωμη μας και δεν το ειχαμε παρει ειδηση;
..ψηλωσα 10 ποντους λεμε.. χαχαχα
@ Rodiα,
Το πρόβλημα δεν είναι αν έχουν ή όχι δύναμη οι πολίτες, το πρόβλημα είναι η πλύση εγκεφάλου και η «εκπαίδευσή» τους από τους εξωνημένους νόες πως τάχα στερούνται δύναμης…
Νομίζω ότι (πέρα από το ότι φυσικά συμφωνούμε) είναι σημαντικό ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να ξέρει ο ίδιος ο εργαζόμενος ΑΝ και ΠΟΙΟ mail address διαβάζεται από άλλους και από ΠΟΙΟΥΣ. Το παράδειγμα που έθεσες Ζάλμοξη πράγματι αποδεικνύει ότι σε πολλές περιπτώσεις, ΟΥΤΕ το εταιρικό μέηλ δεν πρέπει να διαβάζεται. Σε άλλες όμως περιπτώσεις, π.χ. εταιρειών που προβάλλουν δημόσια τα μέηλ κάποιων στελεχών τους για επαφές με πελάτες, είναι λογικό να διαβάζουν π.χ. τα μέηλ τεχνικού συντήρησης, όταν αυτός ξαφνικά απουσιάσει. Η πλάκα είναι ότι… ΗΔΗ το κάνουν πολλές εταιρείες αλλά σιωπηρώς, χωρίς να το ξέρει ο τεχνικός.
Τέλος, ακόμη κι αν διαβάζει το μέηλ το… FBI(!) ΔΕΝ πρέπει να το διαβάζει ο εργοδότης. Υπενθυμίζω μια λυπηρή ιστορία, δικού μου επαγγελματικού διασυρμού, λόγω… διαρροής λεχθέντων από μένα σε «κολλητό» του αφεντικού, που τον… ενημέρωσε για τις σκέψεις που έκανα (επειδή δεν με… πλήρωνε):
http://omadeon.com/kaliva/bioannis-libel.html
Υ.Γ. η συγκεκριμμένη ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ που έγινε στην περίπτωσή μου, έγινε από στόμα-σε-στόμα, αλλά θα μπορούσε ΚΑΛΛΙΣΤΑ να οφειλόταν σε διαρροή μέηλ. Για να μην κουράζεστε και βαριέστε, ΙΔΟΥ το ΣΟΒΑΡΟ σημείο της υπόθεσης:
http://omadeon.com/kaliva/bioannis-libel.html#16
@ omadeon,
τα εταιρικά μέηλ παρακολουθούνται (σχεδόν;) στο σύνολό τους. Όποιος δεν το έχει αντιληφθεί είναι επιεικώς πολύ… «αγνός»! Πώς αντιδρά κανείς σε ανάλογα ή και παραπλήσια φαινόμενα; Όποιος διαβάσει την «Ηλεκτρονική Επανάσταση» του Μπάροουζ (παληό,κλασικό αλλά διαχρονικό) θα καταλάβει, είμαι βέβαιος πως αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ…