Uncategorized

Μια πυραμίδα στην Νότια Αφρική

IMG_20151206_005113.jpg

Ο φάρος και  η ύψους 10 μέτρων πυραμίδα του Port Elizabeth

Πολλοί νομίζουν ότι το Port Elizabeth πήρε το όνομά του από την Βασίλισσα της Αγγλίας, την Ελισάβετ Α’. Και όμως, η παραθαλάσσια αυτή πόλη της Νότιας Αφρικής στα Ανατολικά του Ακρωτηρίου φέρει το όνομα μιας κοινής θνητής.
Το Port Elizabeth είναι ένα λιμάνι στον κόλπο Algoa γνωστό ήδη από το 1488 ως συνοικισμός εμπόρων στο Κόλπο, χωρίς όμως κάποια ιδιαίτερη ονομασία. Στο ύψωμα Belmont με θέα την πόλη και τον Ωκεανό υπάρχει μια περιοχή, το Donkin Reserve που πήρε το όνομά της από τον Sir Rufane Donkin. Εκεί έχουν στηθεί ένας φάρος και μια πυραμίδα ύψος 10 μέτρων και μήκους κάθε μίας πλευράς της βάσης 8 μέτρων, μαζί με μια επιγραφή που έστησε ο Sir Rufane Donkin (ο οποίος συνετέλεσε να ιδρυθεί το 1820 ο οικισμός Βρετανών εποίκων) σε ανάμνηση της συζύγου του μετά τον θάνατό της, Elizabeth, από την οποία πήρε και το όνομά της η πόλη.
Ο φάρος, ο οποίος εκπέμπει σταθερό λευκό διοπτρικό φως ορατό από τα 20 ναυτικά μίλια, χτίσθηκε το 1861 σε υψόμετρο 68,58 μέτρων από την θάλασσα και σήμερα στεγάζει το «Nelson Mandela Bay Tourism» το επίσημο Γραφείο Τουριστικής Εξυπηρέτησης και είναι ανοικτός για το κοινό καθημερινές από 08:00 έως 16:30 και Σάββατο 09:30 έως 15:30.
Το Donkin Reserve αποτελεί μέρος της Route 67 που περιλαμβάνει 67 εκτιθέμενα σε δημόσια θέα έργα τέχνης αφιερωμένα στα 67 χρόνια που αφιέρωσε ο Nelson Mandela για την ελευθερία του λαού του και μεταξύ αυτών των 67 έργων περιλαμβάνονται ακόμη τα γλυπτά «Ομιλούσα Γυνή Νο1», «Νο2» και «Νο 3», Η «Τοιχογραφία της Στάσης του Λεωφορείου» το «Ψαροκόκαλο» το άγαλμα «Διάλογοι με την βασίλισσα», την «Νεότητα» το «Τείχος του Αμφιθεάτρου» την «Μεγάλη Σημαία» (η 2η μεγαλύτερη της αφρικανικής ηπείρου) ένας βοτανικός κήπος, κ.λπ.

Κατηγορίες:Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s