Καλπονοθεία 2000…
USA PATRIOT Act…
Γηραιά Ευρώπη…
Guantánamo…
Αφγανιστάν…
Abu Ghraib…
Πετρέλαιο…
Ιράν…
Ιράκ…
Αϊτή…
Κρίση…
Τρόφιμα…
Subprimes…
Food Riots…
Βίζα για Έλληνες…
Φανταμενταλισμός…
Ιπτάμενες φυλακές…
Πραξικόπημα κατά Τσάβες…
Κατρίνα
Ελλείμματα
Τρελή αύξηση των Δαπανών με μείωση των φόρων
Τσένει και αδιαφάνεια
Υπόθεση Σκούτερ Λίμπυ
Αποτυχία αναμόρφωσης του συστήματος Υγείας
Συνέχιση Εμπάργκο στην Κούβα
Μη υπογραφή του Κυότο
Αργά βήματα στην εκπαίδευση
Πυρηνική συμφωνία με την Ινδία
Αλλά ας πούμε και ένα καλό έτσι επειδή είναι ημέρες γιορτής και δεν είμαστε τυφλοί και μονόπλευροι
Αντίσταση στον προστατευτισμό του Κογκρέσου και ιδιαίτερα στα καλέσματα για εμπορικό πόλεμο με την Κίνα
Αυξηση των κονδυλίων για την καταπολέμηση του AIDS στην Αφρική (έστω και αν γινόταν με ‘θρησκευτικούς όρους’, κάποιες ζωές σώθηκαν)
» FILELEYTHEROS_154,
Πώ – πωωω! Πολυβόλο είσαι!
Κατρίνα…
Ίσως η μεγαλύτερη ξεφτίλα της αμερικανικής διοίκησης και κρατικής μηχανής μεταπολεμικά. Ακόμη και σε τριτοκοσμικές χώρες, η αντίδραση των αρχών σε ανάλογες θεομηνίες ήταν ταχύτερη με ελάχιστες εξαιρέσεις τύπου Μυανμάρ!
Ελλείμματα…
Θα γιγαντωθούν επί Ομπάμα και λόγω ιδεολογίας αλλά και κρίσης.
Τσένυ: η σκοτεινή μορφή ενός σκιώδους προέδρου.
Κούβα – Κυότο: Αυτά χαντάκωσαν τον Γκορ το 2000.
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τις διαπιστώσεις σου εκτός από την πυρηνική συμφωνία με την Ινδία (αναπόφευκτη ενόψει του επερχόμενου πολυπολικού κόσμου και μονόδρομος μετά τους γεωπολιτικούς πόντους που μάζεψε η Κίνα) και την πολιτική για το AIDS όπως χαράχτηκε το καλοκαίρι του 2003 στο ταξίδι του Μπους στην Αφρική, καθώς δημιούργησε εξαρτήσεις.
Αυτά, κι όσα διέπραξαν αυτοί που έτρεχαν από πίσω του, με πρώτο το επωνομαζόμενο και «σκυλάκι» του !
δε σας κατανοω….ειστε με τα καλα σας?
φανταστειτε αφου φευγει απο εκει, να παει καπου αλλου!
α, πα, πα, πα! μας φτανει ο Μητσοτακης…κι αλλη καταρα????
Φεύγει;;;;;;
Ε.. Στο χωριό του παππού μου έλεγαν .. ΣΤΟ γέρο το διάολο!!!!!!
@ L’Enfant de la Haute Mer,
Από τις τελευταίες πράξεις του Μπους ως προέδρου των ΗΠΑ 1 εβδομάδα πριν αποχωρήσει (13/1/2009) ήταν να απονείμει στο σκυλάκι του το «προεδρικό μετάλλιο της ελευθερίας».
Προς το παρόν, μια χαρά αμοίβεται με 7 εκατ. στερλίνες ετησίως ως σύμβουλος της JP Morgan Chase, διδάσκει και σε πανεπιστήμιο και το χειρότερο…
… προτάθηκε από το Σαρκοζύ για 1ος πρόεδρος της Ευρώπης.
@ exofthalmi
Γιατί κάτι μου λέει πως την απόφασή του να γίνει κάποτε πρόεδρος των ΗΠΑ την πήε όταν η οικογένειά του είχε επισκεφτεί πριν χρόνια στην Κρήτη το Μητστακέικο;
@ κelly alamanou,
κι ακόμη παραπέρα καλού κακού, αν γίνεται…
Μην ξεχάσουμε ότι το σκυλάκι είναι και μεσολαβητής για τη Μέση Ανατολή !
Και σε κάποια που αναφέρεις Ζαλμόξι θα μπορούσα να διαφωνήσω αλλά θα ήθελα μεσα στην ανακουφισή μας να αναλογιστούμε πόσοι Κουβανοί, Ρώσοι, Ανατολικοευρωπαίοι, Κορεάτες, περίμεναν και περιμένουν, μάταια τις περισσότερες φορές, την αποχώρηση των ανίκανων ηγετών τους.
Πολλά μπορούμε να πούμε για το Αμερικάνικο Σύστημα, αλλά σε πόσες άλλες χώρες υπάρχει ημερομηνία λήξης για όλους τους ηγέτες;
Είναι αξιοσημείωτο δε, ότι το σύστημα με τις 2 τετραετίες ήταν προαιρετικό απο τον Γουάσινγκτον μέχρι τον FDR. Ο Ρουσβελτ, ‘εσπασε’ την παράδοση και βγήκε 4 τετραετίες (δεν ολοκλήρωσε την τέταρτη). Αμέσως μετά ψηφίστηκε η 24η αναθεώρηση του συντάγματος (ή η 25η δεν θυμάμαι ακριβώς) και το σύστημα με τις δύο τετραετίες έγινε υποχρεωτικό.
Ναί, ο Μπούς τα έκανε σαν τα μούτρα του και ακόμα χειρότερα. Αλλα φεύγει. Το ξέραμε πάντα οτι θα φύγει.
Ο σύντροφος Τσάβεζ τι θα κάνει; Θα φύγει και αυτός καμιά φορά μπάς και μπορέσουν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας να ζήσουν την ζωή τους χωρίς τον φανφαρώνο να ξοδεύει τα λεφτά τους (στην καλύτερη των περιπτώσεων δίνοντας στους πεινασμένους ψάρια χωρίς να τους μαθαίνει να ψαρεύουν)
Φιλελεύθερε,
ο Τσάβες καλώς ή κακώς ψηφίστηκε από τους Βενεζουελάνους. Είναι στο χέρι τους να τον υπερψηφίσουν εκ νέου ή να τον καταψηφίσουν.
Ο Μπους δεν ψηφίστηκε αν θυμάσαι το 2000, αλλά τον έβγαλαν οι τραμπούκοι του αδελφού του που μπούκαραν μαφιόζικα και νταβατζιλίδικα στα εκλογικά τμήματα του Ταλαχάση και έκαναν ό,τι είχε κάνει πριν μερικά χρόνια στρην ελληνική βουλή ο περιβόητος Καλπογιάννης.
Ο Τσάβες δεν είναι ούτε Κιμ Γιονγκ Ιλ που παρέλαβε έτοιμη εξουσία από τον πατέρα του Κιμ Ιλ Σουνγκ ούτε Κωστάκης και Γιωργάκης που κληρονόμησαν από τον θείο και τον πατέρα αντίστοιχα ούτε Τζεμπ Μπους που έβαλε στις φιλοφοξίες του να αναλάβει 45ος πρόεδρος μετά τον 43ο αδελφό του και τον 41ο πατέρα του. Και στο φινάλε, «χαρτζιλικώνει» με τσάμπα πετρέλαιο τους φτωχούς αμερικανούς (τί ξεφτίλα και αυτή για τις ΗΠΑ…).
1985 – 1989 αντιπρόεδρος Μπους
1989 – 1993 πρόεδρος Μπους
1993 – 2001 πρόεδρος Κλίντον
2001 – 2009 πρόεδρος Μπους
2009 (-2013;) ΥπΕξ Κλίντον
28 χρόνια, 2 οικογένεις έχουν ριζώσει στην Ουάσιγκτων, στην «χώρα του ονείρου όπου ο καθένας μπορεί να γίνει πρόεδρος…
Αντε να βγει μετά την 8ετία των δημοκρατικών ο Τζεμπ για άλλα 8 χρόνια και μετά η Τσέλσυ για άλλα 8 κι αυτή, σύνολο 42 για τις 2 οικογένειες (να γνωριστούν στο διάστημα αυτό και με τα δίδυμα της Νατάσας που μέχρι τότε θα είναι τουλάχιστον βουλευτές και βέβαιοι δελφίνοι…).
@ L’Enfant de la Haute Mer,
και δεν επήλθε ακόμη η ειρήνευση;
Δεν έχεις άδικο για την δυναστειοποίηση των τελευταίων ετών, ομως είδες και την έκπληξη Ομπάμα.
Η αλήθεια είναι ότι και η πολιτική διεθνώς είναι και λίγο οικογενειακή υπόθεση.
Μου ακούγεται παράλογο να δεχόμαστε ο γιός του φούρναρη να αναλαμβάνει το αρτοποιείο, ο γιός του στρατιωτικού να ακολουθεί στρατιωτική καριέρα αλλά να απαγορεύεται ο γιός του πολιτικού να μπαίνει στην πολιτική, Για μένα το πρόβλημα δεν είναι αυτό, είναι το τί λένε και τί κάνουν ανεξαρτήτως επωνύμου.
Και που ξέρεις ότι ο γίος ή ή κόρη του Τσάβεζ δεν θα ασχοληθούν; 🙂
Τώρα για την Φλώριδα το 2000, κοίτα ας μην ήταν ο Γκόρ τόσο αγκούρι, και ο Νάντερ και ότι και να έκαναν στην Φλώριδα δεν θα είχε καμία σημασία. Αλλώστε 4 χρόνια μετά νίκησε τους Δημοκρατικούς καθαρά και ξεκάθαρα.
Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, εχει πανίσχυρη μηχανή στα χέρια του όταν βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος.Θα μπορούσε να τον είχε πάρει παραμάζωμα. Τις εκλογές τις έχασε ο Γκόρ, δεν τις κέρδισε ο Μπούς έστω και αθέμιτα
Τις ψήφους (και τους εκλέκτορες) στην Φλόριντα τις είχε εντέλει ο Γκορ. Αυτό αποδείχτηκε σε μια «ερασιτεχνική» καταμέτρηση την οποία διενήργησαν φοιτητές 1-2 χρόνια αργότερα, όταν όμως ήδη το S.C. είχε διορίσει (άλλο δικαστικό πραξικόπημα κι αυτό) τον Μπους.
Οι Άραβες «πλήρωσαν» την άμεση και έμμεση (λόγω της ψήφου στον λιβανέζικης καταγωγής -και μάλιστα από την ομορφότερη ίσως κωμόπολη της χώρας, το Ζάχλε- Νέηντερ) πριμοδότηση του Μπους και να μην ξεχνάμε πως ο αραβικός κόσμος είχε δεχτεί ευνοϊκά πριν 9 χρόνια την εκλογή του και πως το αραβικό λόμπυ είχε δώσει τα ρέστα του υπέρ του GWB, γι αυτό δεν έχει κανένα δικαίωμα σήμερα να παραπονιέται και να μυξοκλαίγεται για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή.
Ο φούρναρης έχει κάθε δικαίωμα να μεταβιβάσει το αρτοποιείο στον γιο του, όχι όμως και ο πολιτικός την χώρα στην κανακάρη του. Ούτε η χώρα είναι μαγαζί ούτε ο πολιτικός είναι ιδιοκτήτης της.
Στην πολιτική, μόνο άλλον έναν Chavez έχω υπόψη μου, έναν παλιό αγροτοσυνδικαλιστή στις ΗΠΑ (δεν ζει πια). Πάντως, αν αφαιρέσουμε την περίπτωση της Αργεντινής όπου 2 πρόεδροι διαδέχτηκαν τους συζύγους τους (Περόν και Κίρνσερ) δεν είναι και τόσο συνηθισμένο φαινόμενο ο νεποτισμός στην Νότια Αμερική, σε αντίθεση με τη Βόρεια Αμερική, όπως λ.χ. στο Μεξικό (π.χ. Λάζαρο και Κουατέμοχ Κάρντενας) και κυρίως στις ΗΠΑ (Τζων Άνταμς και Τζων Κουίνσυ Άνταμς, Θήοντορ και Φράνκλιν Ρούσβελτ, Κέννεντυ, Μπους, Κλίντον Ουίλλιαμ και Μπέντζαμιν Χάρισον, κ.λπ.).
πάρ΄τον δρόμο που σου (του) πρέπει
τον αγύριστο!!!!
Άντε ξακουμπίδια…Με την ευχή να μην λέμε τα ίδια πάλι μετά από τουτον…
Καλημέρα είπα;;
Φυσικά δκαι εν επήλθε ακόμη η ειρήνευση, αφού απομένουν ακόμη μερικοί Παλαιστίνιοι … τους ψάχνουν !
Τσένυ=Ρουσόπουλος
Μπους=Κωστάκης
@ Εαρινή Συμφωνία,
σαν να ξεμαγάρισε λίγο ο πλανήτης…
Δήμητρα,
Νύχτα Τρίτης 6 Νοεμβρίου προς ξημερώματα Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2012 θα ξέρουμε τί θα λέμε το βράδυ της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2013. Υπομονή ως τότε…
@ L’Enfant de la Haute Mer,
Πόυν’ τους; Πούν’ τους;
@ ανώνυμος,
και… Λώρα=Αρούλης;