ΑΡΙΣΤΕΡΑ

«Ελεημοσύνη» Obama προς την Κούβα

Όσοι ακόμη νομίζουν πως επειδή ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama έχει σκούρο χρώμα δέρματος θα είναι και πιο… δημοκράτης, πιο «ανθρώπινος» έστω, καλά θα έκαναν να ρίξουν μια ματιά στην κουβανική εφημερίδα Granma και σε ένα καυστικό σχόλιο του Fidel Castro.

Ο Fidel Castro λοιπόν, θεωρεί μεν τον Barack Obama ως τον ισχυρό υποψήφιο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι «διακριτός» από τους υπόλοιπους διεκδικητές της προεδρίας, ατυχώς όμως -όπως σημειώνει με το άρθρο του στην εφημερίδα- μόνον «ελεημοσύνες» και «πείνα» έχει να προσφέρει στην Κούβα. Στο άρθρο του ο Fidel Castro, ο οποίος βρέθηκε συνολικά απέναντι σε 10 αμερικανούς προέδρους (Dwight Eisenhower, John Fitzgerald Kennedy, L. Johnson, R. Nixon, Gerald R. Ford, J. Carter, Ronald Reagan, George H. Bush, Bill Clinton και George W. Bush) επισημαίνει ότι «η οξεία ευφυΐα του Barack Obama είναι αναμφισβήτητη όπως και η σθεναρότητά του στην υπεράσπιση των θέσεών του. «Συμπαθώ και τα παιδιά του Barack Obama και την σύζυγό του» σημειώνει προσθέτοντας πάντως πως δεν θα υπερασπιστεί τον γερουσιαστή του Ιλινόϊ σε τέτοιο μεγάλο βαθμό, «ώστε τελικά να προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στους αντιπάλους του…».
Ο Fidel Castro αναφέρθηκε και στην πρόσφατη δέσμευση του Barack Obama, να διατηρήσει το πολυετές «εμπάργκο» σε βάρος της Αβάνας, τασσόμενος όμως υπέρ της άρσης των ισχυόντων ταξιδιωτικών περιορισμών και των περιορισμών στα «εμβάσματα». «Δηλαδή, τούτο ισοδυναμεί με πείνα και ελεημοσύνες υπό την μορφή «εμβασμάτων» αλλά και προπαγανδιστικού χαρακτήρα επισκέψεις του καταναλωτισμού στην πατρίδα μας», σημειώνει ο 81χρονος Fidel Castro στο άρθρο του, ένα από τα πολλά που φέτος δημοσιεύονται στην «Granma».

Πριν λίγες ημέρες, ο ρεπουμπλικανός John McCain είχε επιτεθεί στο Ομπάμα κατηγορώντας τον ότι είναι έτοιμος να συνδιαλεχθεί με τον Fidel Castro.

Για άλλες αναφορές πάνω στο ίδιο θέμα, κλικ στους κάτωθι συνδέσμους:

http://politicalticker.blogs.cnn.com/2008/05/26/fidel-castro-bashes-obama-cuba-policy/
http://www.democraticunderground.com/discuss/duboard.php?az=view_all&address=102×3326063

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s