ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διάταξη – πρόκληση στη βουλή: από τις τσέπες μας οι ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών!!!

Ζήσαμε να το δούμε και αυτό, στο «ευνομούμενο κράτος» που ονομάζεται Ελλάδα: Στο πλαίσιο της κατοχυρωμένης από το σύνταγμα ισονομίας και της ισοπολιτείας, οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν εφεξής από την τσέπη τους τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών στους φορείς στους οποίους ασφαλίζονταν πριν εισέλθουν στη βουλή, εάν έχουν αποποιηθεί της ιδιότητάς τους αυτής λόγω του «ασυμβίβαστου» με τη βουλευτική ιδιότητα!

Τα χρήματα θα καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό της βουλής, θα προέρχονται δηλαδή απευθείας από τις τσέπες των φορολογουμένων!

Ποιός το λέει αυτό; Αυτό λοιπόν το προβλέπει διάταξη που ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική το οποίο κατατέθηκε σήμερα στη βουλή. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ένας δικηγόρος ο οποίος λόγω του ασυμβιβάστου εγκατέλειψε τη δικηγορία για να κάνει καριέρα στην πολιτική, τότε θα μπορεί να συνεχίσει να ασφαλίζεται στον ασφαλιστικό φορέα των δικηγόρων και τις εισφορές του -για όσο διάστημα θα είναι βουλευτής- θα τις καταβάλλει ο προϋπολογισμός της βουλής.

Και για να δούμε πώς ακριβώς έχει το πράγμα, στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι « οι βουλευτές οι οποίοι αναστέλλουν την άσκηση του επαγγέλματός τους , σύμφωνα με το άρθρο 57 του Συντάγματος του 2001 , ασφαλίζονται κατά τη διάρκεια της βουλευτικής θητείας τους για κύρια σύνταξη , επικουρική ασφάλιση και πρόνοια , στους φορείς που ασφαλίζονταν πριν από την εκλογή τους στο βουλευτικό αξίωμα και οι προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές στα οικεία Ταμεία καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό της Βουλής». Μάλιστα, για λόγους ισότητας με τους βουλευτές που τελούν σε αναστολή άσκησης του επαγγέλματός τους, το ίδιο ευεργέτημα θα απολαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και οι υπάλληλοι ΟΤΑ και άλλων ΝΠΔΔ που παραιτούνται υποχρεωτικά προκειμένου να ανακηρυχθούν υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές (οι δε ασφαλιστικές τους εισφορές επίσης θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Βουλής).

Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής , έχουν εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου 2003, ημερομηνία έναρξης ισχύος του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των βουλευτών.

Πώς είπατε; αντιδράσεις; ποιές αντιδράσεις; Τα ΜΜΕ ασχολούνται με το αν ο Καραμανλής θα κάνει διακοπές το καλοκαίρι στο Μαγκανάρι, με την Καλομοίρα, με το αν υπάρχει κόντρα Ντόρας – Μεϊμαράκη… Να τα χαιρόμαστε και αυτά!

4 replies »

  1. Λοιπον θυμωμένε και αγανακτησμένε φίλε μου….ο Καραμανλής δεν θα παει στο Μαγκανάρι του Ιου, αλλά διπλα στη Σίκινο, όπου περαστική θα είμαι κι εγώ. Η Ντορα και ο Μεϊμαρακης δεν ειναι τσακωμένοι, το ειδα σε φωτογραφία του ελληνικού Τύπου ,κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον με πάθος! Η Καλομοιρα; Α, μη με μπερδεύεις με αυτές τις χαμηλοκλασατες περσονες …. οσο για το ασφαλιστικό, ε, νομίζω ότι ο ελληνας φημίζεται για τη μεγαλοψυχία του….
    ριτς

  2. Καλησπέρα Ριτς!

    Ώστε στη Σίκινο ο Καραμανλής, έ;
    Να υποθέσω πως πάει να δοκιμάσει γεμιστό κουνέλι με πατάτες στην «Όστρια», κατσίκι γεμιστό με κουκουνάρι και τις άλλες σπεσιαλιτέ του νησιού (τις οποίες πάντως ως βεζετεριάνος αποκηρύσσω μετ΄ αποτροπαίου βδελυγμίας); Ή μήπως για να εκπληρώσει κανένα τάμα στην εκκλησία της Παντάνασσας και τη θαυματουργή εικόνα της αφού όπως τα έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση, έχει «μυστηριωδώς» (δεν θέλω κακίες για τον ΓΑΠ) καταφέρει να είναι ακόμη… κυβέρνηση;

    Ώστε περαστική στη Σϊκινο κι εσύ! Μάλιστα…

    Για τους 2 υπουργούς, όντως! Πολύ… πάθος

    Υ.Γ. Σήμερα γελάσαμε μέχρι δακρύων με κάτι φίλους διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο της Εσπρέσο για τα 2 γούρια της Καλομοίρας: Το φυλαχτό του πατριάρχη και το… ανάποδα φορεμνένο στρινγκ!!!!!!!!!!!

  3. με τράβηξε εδώ το θέμα

    ΠΤΩΣΗ
    πτώση του στήθους
    πτώση του ήθους, στο τέλος θα μπερδεύουμε και τις λέξεις
    στη σίκινο στην αμοργό…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s