ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ

Η νέα «μεσογειακή δίαιτα» του νεόπλουτου Ελληνάρα: «Πιο αλμυρά, πιο γλυκά, πιο λιπαρά»! Υπέρβαροι και παχύσαρκοι οι 3 στους 4!

Οι τρεις στους τέσσερις Έλληνες  είναι σήμερα είτε «υπέρβαροι» είτε «παχύσαρκοι», με αποτέλεσμα η Ελλάδα (σε συνδυασμό και με την ελάχιστη κατανάλωση θερμίδων μέσω άσκησης) να είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο του δείκτη μάζας / σώματος αλλά ταυτόχρονα και με το υψηλότερο ποσοστό υπέρβαρων και παχύσαρκων στην Ευρώπη (“Higher calorie intake and lower calorie expenditure have made Greece today the EU member country with the highest average Body Mass Index and the highest prevalence of overweight and obesity,” says Schmidhuber. “Today, three quarters of the Greek population are overweight or obese” όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ από τη Ρώμη).

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) προειδοποιεί από τη Ρώμη όπου και η έδρα του, πως η μεσογειακή διατροφή την οποία η σύγχρονη διαιοτολογία χαρακτηρίζει ως «τρόπο ζωής» που οδηγεί στη μακροζωία και στην καλή υγεία (και με φανατικούς οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο) εγκαταλείπεται σταδιακά στις χώρες από τις οποίες προήλθε.

Ο Josef Schmidhuber, οικονομολόγος του FAO, δήλωσε ότι τα τελευταία 45 χρόνια η διάσημη διατροφική φιλοσοφία που βασίζεται στην κατανάλωση άφθονων φρέσκων φρούτων και λαχανικών, όπως επίσης δημητριακών αλλά και ελαιόλαδου, «αργοπεθαίνει» στην πατρίδα της.  Οι έρευνες δείχνουν ότι καθώς οι λαοί της νότιας Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής γίνονται πλουσιότεροι, οι διατροφικές τους συνήθειες χειροτερεύουν.

 

Σύμφωνα με τον  Schmidhuber οι λαοί της Μεσογείου ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα που κερδίζουν για να προσθέσουν περισσότερες θερμίδες από κρέατα και λίπη στη διατροφή τους, η οποία παραδοσιακά ήταν φτωχή σε ζωικές πρωτεΐνες. «Αυτά που τρώνε σήμερα είναι πιο λιπαρά, πιο αλμυρά και πιο γλυκά», πρόσθεσε ο Schmidhuber.

 

Οι έρευνες έδειξαν ότι στα 40 χρόνια που προηγήθηκαν ως το 2002, η ημερήσια κατανάλωση θερμίδων σε 15 ευρωπαϊκές χώρες αυξήθηκε από 2.960 σε 3.340, αύξηση 20%. Ωστόσο, στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο και τη Μάλτα που υπήρξαν φτωχότερες από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης, η αύξηση της ημερήσιας κατανάλωσης θερμίδων ήταν 30%.
«Η αυξημένη πρόσληψη θερμίδων και η μικρότερη κατανάλωση θερμίδων μέσω της άσκησης (ας είναι καλά ο Ελληνάρας που πετάγεται και στο περίπτερο ακόμη για να πάρει τσιγάρα με το γιώτα χι) έχουν καταστήσει την Ελλάδα τη χώρα με το μεγαλύτερο μέσο όρο του δείκτη μάζας σώματος και με το υψηλότερο ποσοστό υπέρβαρων και παχύσαρκων», τόνισε ο Schmidhuber. «Σήμερα, τα τρια τέταρτα των Ελλήνων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τις έρευνες, περισσότεροι από τους μισούς Ιταλούς, Ισπανούς και Πορτογάλους είναι επίσης υπέρβαροι.
Ολες οι ευρωπαϊκές χώρες αγνοούν τις προειδοποιήσεις του FAO και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι τα λίπη δεν πρέπει να ξεπερνούν το 30% της συνολικής πρόσληψης ενέργειας μέσω της διατροφής, αλλά η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία είναι πάνω από το όριο αυτό και είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη πρόσληψη λίπους.
Η χώρα στην οποία έχει καταγραφεί η μεγαλύτερη πρόσληψη λίπους είναι η Ισπανία. Στη χώρα αυτή η κατανάλωση λίπους αποτελούσε μόλις το 25% της διατροφής πριν από 40 χρόνια, όμως σήμερα το ποσοστό αυτό έχει φθάσει το 40%.
Ο  Schmidhuber αποδίδει την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών όχι μόνο στην αύξηση των εισοδημάτων, αλλά και σε παράγοντες όπως η αύξηση του αριθμού των σουπερμάρκετ, η διανομή κατ΄οίκον εδεσμάτων, αλλά και στο γεγονός ότι οι εργαζόμενες γυναίκες αφιερώνουν πλέον λιγότερο χρόνο στη μαγειρική, με αποτέλεσμα οι οικογένειες να τρώνε όλο και περισσότερο εκτός σπιτιού, συχνά σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού.
Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι χρειάζονται λιγότερες θερμίδες καθώς ασκούνται λιγότερο και ζουν καθιστική ζωή.
Σύμφωνα με τον  Josef Schmidhuber, οι λαοί της Μεσογείου εξακολουθούν πάντως να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα, λαχανικά και ελαιόλαδο. Ωστόσο, δεν ακολουθούν τη διατροφή των προγόνων τους, την οποία ορισμένες μεσογειακές χώρες θέλουν να συμπεριληφθεί στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.

Βλέπε σχετικά και

http://www.finfacts.com/irishfinancenews/article_1014324.shtml

23 replies »

 1. Δεν ξέρω τι λέει αυτός ο, πως τον είπες, α ναι ο Schmidhuber αλλά δώσε βάση στην παραγγελιά: κοκορέτσι, αρνί ψητό (τη νεφραμιά), γουρουνοπούλα ψητή και σπληνάντερο = ο ασπασμός των αγέλων προς τα άστρα…
  Βάλε κι ένα τελάρο μπύρες να σπρώξουμε τα λίπια και άσε το Schmidhuber και τους οπαδούς του να τρέφονται με μπρόκολα και λαχανίδες λες και είναι κατοχή.
  Τα σέβη μου και την εκτίμησή μου χερ Zalmoxis αλλά λύκος και μαρουλοσαλάτες είναι έννοιες ασύμβατες…

 2. Υποκλίνομαι στον μοναχικό Λύκο!Εξάλλου το όνομα Huber μου προκαλεί φλύκταινες!Και στο Schmidhuber το ίδιο μου κάνει.Επίσης είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αυτά που μπλοκάρουν τις αρτηρίες είναι τα καλύτερα εδέσματα.Και δε νομίζω ο νεόπλουτος Ελληνάρας να τρώει ντελιβεριές και παλιολαδίλες.

  ΥΓ.Μου είχαν τάξει κοκορέτσι με το που θα κατέβαινα Ελλάδα, αλλά δυστυχώς ακόμα δεν μπορώ να έρθω.Ίσως με τα τσίπουρα τον Νοέμβρη στα ηπειρώτικα βουνά…Τσίκνα και Νέκταρ.

 3. Μοναχικέ Λύκε,
  πολύ υγιεινιστή σε βλέπω τελευταία. Ούτε γαρδούμπα, έτσι με τα άντερα του αρνιού να κάνουν «κεφαλοκλείδωμα» σε συκώτια, γλυκάδια και πνευμόνια πήχτρα σε πιπέρια και ρίγανες ούτε καν βραστά μυαλά με λαδορίγανη;

 4. Βιολόγε,
  «φλυκταινες» το όνομα Huber; Μάλλον με πιάνεις αδιάβαστο. Προφανώς δεν εννοείς τον ηθοποιό (Thomas Huber). Μήπως εννοείς αυτόν τον οργανισμό βιοπληροφορικής που είναι και στα δικά σου χωράφια;

 5. Koντά έπεσες αλλά είναι άλλος Huber.

  Mε έκανες και πείνασα πάντως με τις περιγραφές αυτές νυχτιάτικα.Ας όψεται το dunur kebap.

 6. Ντουνούρ;
  Κεμπάπ;

  Τί είναι αυτά; «Ελληνική κουζίνα» από τα βάθη της Ανατολίας; Με βλέπω να γυρίζω μόνιμα στην Ινδία που είναι και ο παράδεισος των φυτοφάγων!

 7. Για το πάχος φταίνε ΚΑΙ οι χαλασμένες (δηλαδη πειραγμένες) τροφές, οι οποίες εχουν υποστεί αλλίωση των θρεπτικών τους ουσιών, οπότε τρώει κανείς πιο πολύ για να συμπληρώσει τη διατροφή του.
  Γι αυτό, για δίαιτα να τρώτε πάντα πλήρεις τροφές!
  10% λιπαρά στο γιαούρτι, το γάλα το συχαίνομαι, λάδι μπόλικο στη σαλάτα και φέτα με όλα τα λιπαρά της.

  Και βέβαια μακρυα απο μεταλλαγμένα που παχαίνουν, προκαλούν καρκίνο, βλάβη στον εγκέφαλο και στο πάγκρεας, αλλεργίες και κάνουν κακό στο σέξ!

 8. ange-ta,

  φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

  Πρώτος ο Ελληνάρας στην παχυσαρκία.
  Πρώτπς στο κάπνισμα.
  Πρώτος στον καναπέ για τηλεόραση.
  Πρώτος στη ρύπανση.
  Τελευταίος στην άσκηση.
  Και πολλά ακόμη ρεκόρ…

  Γι αυτό οσονούπω η ράτσα του θα έχει ξοφλήσει…

 9. ελα τωρα Ζάλμοξη

  Αλλο Καρθαγέννη, άλλο Ελλάδα!

  Οσο για τη ρύπανση οι ΗΠΑ είναι πρώτες και με απόσταση
  20 τόνους co2 κατα κεφαλή
  18 η αυστραλία
  15 ο Καναδάς
  11,5 η ΕΕ
  11 Νορβηγία (????)
  10 η Ρωσία
  9, 2 Ιαπωνία
  7,2 η Ν Αφρική
  6,1 η Γαλλία
  2,1 η Κίνα
  1,9 Βραζιλία

  και απο κει και κάτω το χάος των πτωχών χωρών που μόνο πορδές αφήνουν!

 10. ange-ta,

  Πρώτοι οι Ελληνάρες στη ρύπανση και με διαφορά! Δεν είναι μόνο η ατμοσφαιρική ρύπανση ή η ραδιορύπανση. Έχεις κατέβει από Ομόνοια; Από Δημαρχείο; Από τις διαβάσεις της Αλεξάνδρας; Παντού δυσοσμία ούρων… Έχεις περπατήσει στα πεζοδρόμια της Κυψέλης; Παντού περιττώματα σκύλων. Έχεις κάνει σλάλομ ανάμεσα σε σκουπίδια στα πεζοδρόμια των Εξαρχείων; Μπόχα και δυσωδία! Έχεις δει αρουραίους στο κέντρο της Αθήνας; Σιχαμάρα! Η Αθήνα δεν είναι απλώς βρώμικη, βρωμάει! Πραγματικά δεν ξέρω άλλη πρωτεύουσα στην Ευρώπη τόσο ρυπαρή! Προτιμούσα που λέει ο λόγος η Αθήνα να ήταν Όσλο όπου από την καθαριότητα «ντρέπεσαι να περπατήσεις» και ας ήταν η Ελλάδα 11η στη λίστα αντί της Νορβηγίας!

 11. ange-ta

  «Αλλο Καρθαγέννη, άλλο Ελλάδα!».

  Ίδια γειτονιά, ίδια ελαττώματα (μέχρι και την ίδια χρονιά κατακτήθηκαν από τη Ρώμη, το146 π.Χ.)…

 12. Δεν διαφωνώ καθόλου ότι η Ελλάδα απο άκρη σε άκρη είναι ένα απέραντο σουπιδαριό!
  Μονο η Κεφαλωνιά λάμπει απο πάστρα και παρα μα παρα πολλά άλλα νησιά!

  Απο την άλλη υπάρχει και το Μιλάνο
  Και μη μου πεις ότι εκει στην Ασία που ταξιδεύεις, δεν βρίσκεις πιο βρώμικες πόλεις; Το Πεκίνο μετραει στις πιο βρώμικες και πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου. Η Ν Υόρκη, κάνει βουνά απο σκουπίδια κάθε φορά που θα τολμήσουν να απεργησουν οι Ν. Υορκέζοι σκουπιδιάρηδες.
  Το Λονδίνο, δεν μου άφησε εικόνα καθαρης πόλης. Στις Βρυξέλλες βρίσκεις παντού σκατά σκύλων.

  Ασε τους αρουραίους που κυκλοφορούν στα μετρο όλων των μεγάλων πόλεων.

  Το Οσλο έχει 1,4 εκατομ. και είναι μια κρύα πόλη, ενώ η Αθηνα εχει 4 εκατ. κα δυστυχώς ζεστη.
  Και δεν μπορώ να καταλάβω, πως καταφέρνουν να παρουσιάζουν τόσο μεγάλη ρύπανση, ενώ λάμπουν απο καθαριότητα
  τέλος
  Η Αθηνα κατακτηθηκε απο τη Ρώμη, αλλά δεν εξαφανίστηκε…………….
  Αντιθετα, σύμφωνα με κάποιους ιστορικούς (που δεν είναι ΜΟΝΟ έλληνες και δεν είναι λίγοι, ούτε μικροί ιστορικοί) ο ελληνικός πολιτισμός κατέκτησε τον ρωμαϊκό

  Τέλος πάντων, δεν υποστηρίζω τους ελληναράδες, αλλα νομίζω ότι υπερβάλεις. Τα σκίπτρα της ρύπανασης, της βρώμας, της διαφθοράς, της εγκληματικότητας, είναι διάσπαρτα παντού και δεν είναι χαρακτηριστικα ενός λαού, αλλά ενός πολιτιστικού και οικονομικού συστηματος.
  Απο ιστορικής άποψης οι έλληνες δεν μέτραγαν ποτέ στους βρώμικους. Αντίθετα!!!!
  Δεν βλέπω πραγματικά κανένα νόημα, να θεωρούμε τους έλληνες πρωταγωνιστές κάθε κακού, γιατι γίνεται και λιγάκι borniert.

  ΕΛπίζω να μη με παρεξηγησεις.. κουβέντα να γίνεται

 13. Για τα δεδομένα της Ευρώπης είναι βρώμικη η Ελλάδα. Την Αθήνα θα τη συγκρίνω με το Άστερνταμ, το Βουκουρέστι, τις Βρυξέλλες, το Δουβλίνο, τη Σόφια, τη Ζυρίχη, το Ελσίνκι, τη Νάπολι…Δηλαδή με ευρωπαϊκές πόλεις. Ούτε με αφρικανικές ούτε με ασιατικές. Αν είναι να συγκρινόμαστε με το Ναϊρόμπι και με τη Μανίλα, ζήτω που καήκαμε!

  «…Η Αθηνα κατακτηθηκε απο τη Ρώμη, αλλά δεν εξαφανίστηκε…».

  Εξαφανίστηκε! Όπως εξαφανίστηκαν και οι Έλληνες. Ελάχιστοι έχουν απόμείνει. Κάποιοι άλλοι κατοικούν εδώ τώρα, κατ΄ όνομα Έλληνες. Μάλλον Γραικούς θα τους έλεγα. Άλλο Hellenen (Ἕλληνες) και άλλο die Griechen που αθ έλεγαν και οι Γερμανοί…

  «…Τα σκήπτρα της ρύπανασης, της βρώμας, της διαφθοράς, της εγκληματικότητας, είναι διάσπαρτα παντού και δεν είναι χαρακτηριστικα ενός λαού, αλλά ενός πολιτιστικού και οικονομικού συστηματος…»

  Συμφωνώ. και επαυξάνω Και στην Ελλάδα δεν έχουμε ούτε σοσιαλισμό ούτε σοσιαλδημοκρατία ούτε φιλελευθερισμό ούτε καν καπιταλισμό. Οι απόγονοι των κοτζαμπάσηδων, των δοσίλογων και των μαυραγοριτών της κατοχής, κάτι πεινασμένα κομματόσκυλα που κονόμησαν από τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τα κοινοτικά κονδύλια, κουμπάροι και όλος αυτός ο εσμός είνα αυτό που ονομάζουμε σήμερα ελληνική αστική τάξη. Με τέτοια βρωμιά για αστική τάξη, το ίδιο βρωμερή είναι και αυτή η χώρα. Το αντίθετο, θα ήταν έξω από κάθε στοιχειώδη λογική απλής διαλεκτικής.

 14. γραικός, δεν είναι βρισιά, αλλα δηλωνει τον έλληνα κάτοικο της Ελλάδας, σε αντιδιαστολή με τον απανταχού ελληνα.

  Και πάλι θα σου πω, ότι βάζεις σε ένα τσουβάλι τη κυρίαρχη ταξη και την μη κυρίαρχη.
  Εγω πάντως αισθάνομαι ελληνίδα 100% και ΚΑΘΟΛΟΥ δεν θα ήθελα να ήμουνα αγγλίδα, γαλλιδα, νορβηγέζα, σουηδέζα, αμερικανίδα, γερμανίδα και ότι άλλο μου πείς. Οχι γιατι αυτοί είναι κατώτεροι, αλλά γιατι καλά νοιώθω στο δέρμα και στο πετσί που μου δωσε η μαμά και ο μπαμπάς.

  Θα ήθελα να ήμουν ινδιάνα, που ακόμα δεν την ανακάλυψε ο σούπερ δυτικός πολιτισμός, που όπως λέει το περίφημο βιβλίο της στ δημοτικού:

  «ο δυτικός πολιτισμός αποδεικνύεται ιδανικός για όλους τους λαούς”. (Ο σούπερ ρατσισμός!!!)

  Επιμένω, ότι οι ρωμαίοι ΔΕΝ εξαφάνισαν τον ελλληνικό πολισμό. Μη με κάνεις να ανοιγω ιστορίες, γιατι όπως λέει ο καθ. Μαλιγκούδης, απο τα τόσα χρόνια εμπειρίας του διδάσκοντας ιστορίας «η ιστορία δεν στάθηκε ποτέ ικανή να διαμορφώσει άλλη άποψη απο αυτη που έχει κάποιος στο μυαλό του» κάπως έτσι το έχει γράψει στο μπλόγκ του ΙΝΣΟΜΝΙΑ.

  Διακοπές πήγες?

 15. Angeta,

  Η λέξη Γραικός δεν σημαίνει πια ό,τι σήμαινε την εποχή κατά την οποία ο Αριστοτέλης ή ο Αλκμάν την θεωρούσαν ως την παλαιότερη ονομασία των κατοίκων της Ελλάδας (είτε από τη Γραία είτε από τη Γραϊκή είτε από τον Γραικό, κ.λπ.). Oυτε η λέξη Ρωμιός. Και συν τω χρόνω, αλλιώς έφτασε να ηχεί το «Γραικός» αλλιώς το «Ρωμιός», αλλιώς το «Έλληνας». Και η διαφορά δεν έχει να κάνει μόνο με τον χρόνο, αλλά και με τις θεωρίες του καθενός. Αλλιώς ηχεί εν έτει 2008 σε κάποιον η λέξη Ρωμιός και άλλιώς σε κάποιον άλλον. Αλλά και για το ίδιο άτομο, είναι εντελώς διαφορετικό το Γραικός από το Έλληνας.

  Στην Ανατολή, από τους Μεσογειακούς λαούς μέχρι τους Άραβες και τους λαούς της κεντρικής Ασίας, ο Έλληνας είναι ο «Ίωνας»: यूनान (Γιουνάν) στην
  Χίντι : يونان (Γιουνάν) στην αραβική,κ.λπ. είναι η Ελλάδα

  Για τους Δυτικούς αλλά και για λαούς που έμαθαν τους Έλληνες μέσω των Δυτικών είναι ο Γραικός. Έτσι, Греция (Γκρέτσια) είναι στα ρώσικα η Ελλάδα, Grecia στα ισπανικά, κ.λπ.

  Για κάποιους αρχαίους λαούς είναι Γιαβάν (π.χ. για τους Εβραίους η Ελλάδα είναι יוון – Γιαβάν, από το όνομα του 4ου γιου του Νώε ενώ το ίδιοο όνομα -Γιαβάνα- βρίσκουμε και στα σανσκριτικά).

  Και στη μία περίπτωση, του Ίωνα και στην άλλη του Γραικού, η ονομασία έχει να κάνει με ποια πλευρά των Ελλήνων ήλθαν σε επαφή αυτοί οι λαοί και κυρίως πώς τον καθορίζουν. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τον Γιαβάν των Εβραίων ο οποίος κατοικεί στη βαλκανική και με τον Γιαβάνα των Αρχαίων Ινδών. Έτσι, αλλάζει και η σημασία των λέξεων. Σε άλλους το «Ρωμιός» λέει πολλά. Σε άλλους και μόνο το άκουσμα του «Ρωμιός» – «Ρουμ» προκαλεί απέχθεια.

  Ο ελληνικός πολιτισμός ασφαλώς και δεν εξαφανίστηκε. Δεν ζει όμως στην Ελλάδα. Ζει σε πολλές χώρες. Στο σύνταγμα των ΗΠΑ (ασχέτως αν η σημερινή Αμερική ελάχιστη σχέση έχει με τους συντάκτες της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας) σε γαλλικά πανεπιστήμια, στις δημοκρατίες (democracy), στους επιστήμονες όλου του κόσμου (pathologist, gynecologist, biologist, mathematician… ) στον αθλητισμό (gym, Olympic games, κ.λπ.) στην κοινωνία των πολιτών όπου ο πολίτης ενδιοαφέρεται ενεργώς για τα κοινά, κ.λπ. Και μπορώ να σου πως πως ανετότερα συνεννοούμαι μιλώντας για Ελλάδα με Γερμανούς, Βραζιλιάνους, Αμερικανούς, Αργεντινούς ή Γάλλους, παρά με Έλληνες, διότι αυτοί αισθάνονται περισσότερο Έλληνες από τους ιμιτασιόν Γάλλους, τα αμερικανάκια, τα εγγλεζάκια, τους ανθυπογερμανούς, την Τουρκιά, κ.λπ. που έχουν κατακλύσει αυτή τη χώρα στον καθημερινό πολιτισμό της.

 16. με ξέρανες με τα λεκτικά σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Τα υπόλοιπα άστα για άλλη φορά!

  Οταν θα βρεθούμε για κανένα τσάϊ, (καφέ δεν πίνεις, τσάϊ δεν θυμάμαι αν πίνεις)

 17. σωστά θυμάσαι!
  Απέχω από κρέας, καφέ, ψάρια, ανθρακούχα αναψυκτικά, κάπνισμα, θαλασσινά.
  Τσάι πίνω, επίσης καλά θυμάσαι, όπως και αλκοόλ.

  Απ΄ότι κατάλαβα, είσαι σε φάση με μπάνια, μαυρίσματα, κ.λπ. οπότε φρόντισε να περνάς πολύ καλά.

  Υ.Γ.: Ιμάμ, έ; Πολύ καλό, ιδίως τώρα με τη ζέστη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s