ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ

Πλήρωνε, κορόιδο! Ελλάδα 2008: Η χώρα όπου ο βιομήχανος δηλώνει εισόδημα ίδιο με τους μισθωτού και ο εισοδηματίας το ένα τρίτο ενός συνταξιούχου!

Πόσα εισοδήματα δήλωσαν πέρυσι οι Έλληνες; Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το 2007 δήλωσαν πως το 2006 έβγαλαν 103,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Ποιοι δήλωσαν και πόσα από αυτά τα εισοδήματα; Τα γνωστά κορόιδα (οι μισθωτοί και συνταξιούχοι) δήλωσαν εισοδήματα 70,4 δισεκ. ευρώ, δηλαδή το 68,7% του συνολικού εισοδήματος (από 67,8% το προηγούμενο έτος, κάθε χρόνο και χειρότερα δηλαδή)! Και κατέβαλαν το 2007 το 50,1% του συνολικού φόρου!

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ακόμη, ότι:

Οι υπόλοιποι φορολογούμενοι -φυσικά πρόσωπα- δήλωσαν το 15,5% του εισοδήματος (15,9 δισεκ. ευρώ).

Αυτοί οι υπόλοιποι κατέβαλαν το 13,6% του φόρου.

Οι επιχειρήσεις δήλωσαν μόλις το… 16,3% του εισοδήματος (16,9 δισεκ. ευρώ) και είναι απορίας άξιο πως ακόμη δεν έχουν βάλει λουκέτο! Και βέβαια, πλήρωσαν το 36,3% του συνολικού φόρου (πάλι καλά, δηλαδή).
Ο συνολικός φόρος που καταβλήθηκε για τα εισοδήματα αυτά, ανήλθε σε 13 δισεκ. ευρώ (εξυπακούεται πως μιλάμε για άμεση φορολογία αν το ποσό ακούγεται μικρό) εκ των οποίων τα 6,5 δισ. καταβλήθηκαν από τους μισθωτούς και συνταξιούχους, τα 1,8 δισ. ευρώ από τους λοιπούς φορολογούμενους φυσικά πρόσωπα και τα υπόλοιπα 4,7 δισ. από τα νομικά πρόσωπα.

Τι άλλο δείχνουν τα ίδια στοιχεία;

Ότι ενώ οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δήλωσαν εισοδήματα από αμιγώς μισθωτές υπηρεσίες 64,3 δισεκ. ευρώ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν μόλις λίγο πάνω από το ένα εικοστό των μισθωτών (3,8 δισεκ. ευρώ)!!! Οι βιομήχανοι και οι έμποροι; Αυτοί δήλωσαν το ένα όγδοο από αυτούς (8,5 δισεκ. ευρώ)!!!

Πάμε πιο κάτω:

Οι εισοδηματίες το 2005 είχαν δηλώσει μέσο εισόδημα 4.501,85 ευρώ και το 2007 5.667,42 ευρώ (+25,89%). Η μέση φορολογική επιβάρυνση από 645,09 ευρώ αυξήθηκε στα 845,18 ευρώ.

Στους εμπόρους και τους βιομηχάνους το εισόδημα αυξήθηκε μόλις… 8,90% (19.817,03 ευρώ από 18.197,04 ευρώ) και η μέση φορολογική επιβάρυνση 11,59% (από τα 1.934,53 ευρώ στα 2.158,69 ευρώ).

Πόσο να πήγε λοιπόν η μέση φορολογική επιβάρυνση στους συνταξιούχους; Κάπου εκεί; Όχι βέβαια! Ενώ το μέσο δηλωθέν εισόδημα των συνταξιούχων αυξήθηκε μόλις κατά 14,41% (13.954,75 ευρώ από 12.197,51 ευρώ) η μέση φορολογική επιβάρυνση αυξήθηκε κατά… 39,90%!!!

Έφτασε τα 974,43 ευρώ από 696,52 ευρώ!

Όσο για τους ελεύθερους επαγγελματίες η μέση φορολογική επιβάρυνση αυξήθηκε κατά 19,54% (4.268,42 ευρώ από 3.570,65 ευρώ) με τα εισοδήματα αυξημένα 11,84% (27.342,09 ευρώ από 24.448,41 ευρώ) και για τους μισθωτούς κατά 17,73% (μέση φορολογική επιβάρυνση 1.552,48 ευρώ από 1.318,48 ευρώ) με το μέσο δηλωθέν εισόδημα αυξημένο μόλις κατά 9,39% (17.172,03 ευρώ από 15.698,04 ευρώ).

Τι άλλο συμπέρασμα εξάγεται;

Ότι ο εισοδηματίας βγάζει κάτι παραπάνω από το ένα τρίτο απ΄ όσα ένας συνταξιούχος και ο βιομήχανος σχεδόν όσα και ο μισθωτός!

Ότι 3.392.137 οικογένειες (το 61,3% των Ελλήνων φορολογουμένων) ζουν με μηνιαίο εισόδημα μικρότερο των 1.000 ευρώ!

Ότι την ίδια στυγμή, 59 Έλληνες ζουν με εισοδήματα πάνω από 900.000 ευρώ!

Ας θαυμάσουμε λοιπόν το φορολογικό σύστημα μιας σύγχρονης, δημοκρατικής χώρα της ευρωζώνης που σε τίποτε δε θυμίζει «δημοκρατία της μπανάνας»!

22 replies »

 1. Σωστά τα λές!
  Αρα Ενιαίος Φορολογικός Συντελεστής (κατα προτίμηση χαμηλός) και ταυτόχρονα κατάργηση όλων ανεξεραίτως των ελαφρύνσεων, παρα ελαφρύνσεων, φοροαπαλλαγών, και λοιπων δημοκρατικών δυνάμεων απο κάθε είδους δραστηριότητα, και ιδιότητας. Εργάτης, Επιχειρηματίας, Εισοδήματίας, Αγρότης (δεν διαβασα τίποτα για τους αγρότες), Συνταξιούχος, Υπάλληλος φορολογούνται με έναν συντελεστή.

  Καθιέρωση υψιλού αφορολόγητου εισοδήματος ώστε να προστατευθούν τα χαμηλά εισοδήματα και οι νέες επιχειρήσεις.

  Αυστηρός έλεγχος των πάντων με δίκαια και όχι αναγκαστικά εξοντωτικά πρόστιμα.

  Και τέλος.

  Αλλώστε τα χρήματα τελικά καταλήγουν σε κάποιο βαθμο να κινούν την οικονομία, και αν δεν κινούν την ελληνική, …κινουν την παγκόσμια

 2. Φιλελεύθερε,
  αφού σε ενδιαφέρει και για τους αγρότες:

  Αλιείς / Γεωργοί / Κτηνοτρόφοι: Μέση αύξηση εισοδήματος: 13,47% (από 8.955,05 ευρώ στα 10.161,17 ευρώ). Μέση αύξηση φορολογικής επιβάρυνσης: 30,76% (από 504,75 ευρώ στα 660,02 ευρώ).

  Ελέγχους; ποιούς ελέγχους; Ούτε οι καφετζήδες που σερβίρουν φρεντουτσίνο στις εφορίες δεν κόβουν αποδείξεις.Κι αν πούμε και για τις μεγάλες επιχειρήσεις που είναι χωμένες μέχρι το λαιμό μέσα στη διαπλοκή, εκεί κι αν οργιάζει η φοροδιαφυγή. Ποιός θα πάει να ρίξει πρόστιμο σε μεγάλα ονόματα και να μην τρέχει να αποδείξει μετά πως δεν είναι ελέφαντας;

  Κοινός συντελεστής; Για να δούμε… Ο εταιρικός φόρος στις περισσότερες χώρες της παλιάς Ε.Ε. είναι υψηλός (Γερμανία 38.6%, Ιταλία 37.3%, Ισπανία και Μάλτα 35%, Βέλγιο 34%, Γαλλία 33,3%, Αγγλία 30%) σε αντίθεση με Λετονίες, Πολωνίες κ.λπ που έχουν ρίξει τους συντελεστές απότομα. Στην Ελλάδα πάνε στο 25% τυπικά αλλά φτάνουν στο τέλος μέχρι και το… 9% (εννέα τους εκατό) στις τράπεζες. Αν βρεθεί κυβέρνηση να υποχρεώσει τις τράπεζες να πληρώνουν με τους συντελεστές στους οποίους υπόκεινται και τα φυσικά πρόσωπα (σήμερα μέχρι 40%) θα τάχουμε δει πια όλα σε αυτή τη χώρα.

 3. Δηλαδή τι περίμενες με αυτή τη διεθνή κρίση να πληρώνουν οι βιομήχανοι;
  Και πως θα κάνουν επενδύσεις σε Αράχωβα, Μύκονο, Πάρο και αλλαχού.
  Τι προτιμάς δηλαδή να τα κάνουν σαλέ στην Ελβετία για να μην τους α βρίσκει ο Αλογοσκούφης ή να χτίζουν βίλες στα νησιά να βρίσκουν δουλειά και …Αλβανοί.
  Σωστά πληρώνουν φόρους οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι οι μόνοι που έχουν σίγουρο εισόδημα, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει ο μισθός και η σύνταξη τρέχει…
  Λαλήσαμε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

 4. @ φίλε φιλελεύθερε, χίλια συγνώμη και γω ανορθόγραφη μέχρι αηδίας είμαι,
  αλλά πλίζ,
  ψηλή φορολογία θέλουμε και όχι φορολογια στα ψιλά. Τα ψιλά τα δίνουμε pour boir

 5. @ Zalmoxis,

  Το τι πραγματικά φόρους πληρώνουν οι μεγαλοκαρχαρίες στις άλλες χώρες της εσπερίας ασε καλλίτερα.
  ΕΙΔΙΚΆ στην Αγγλία κάπου διάβασα, ότι μόλις και μετά βίας κατάφερε το βρεττανικό κράτος να πάρει 1,5 % απο τα ψηλά εισοδήματα. Κάτι ψιλά δηλαδή μάζεψε…………

  Και στην Γερμανία η φίλη η Siemens, κατάφερε ένα διακανονισμό με κράτος και εργαζόμενους, ώστε η μετακόμιση προς τους φορολογικούς παραδείσους (που έχει ΚΑΙ η Βρεττανία) να ματαιωθεί.

  Οπως λέει και ο λύκος, μη τρελλαθούμε…
  Οχι και να ζητάμε να πλερώνει το Κεφάλαιο……
  Αυτο το πληρώνουμε εμείς! Και όσο δεν είναι με το αίμα μας, δεν πειράζει! Ας το πληρώνουμε! και το εννοώ!!!!!!!!!!!!!!!

 6. @ monahikoslikos

  είναι για λύπηση οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Οι 4 στις 10 επιχέιρήσεις (Α.Ε., ΕΠΕ, Ο.Ε. και Ε.Ε.) ήτοι το 41,6% του συνόλου των επιχειρήσεων, δηλώνουν μηδενικά κέρδη ή ζημιές (!) ενώ το 70,3% του συνόλου των επιχειρήσεων δηλώνει κέρδη έως… 15.000 ευρώ!
  Επίσης το μέσο εισόδημα των φυσικών προσώπων, που προέρχεται από βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις, που δηλώθηκε το 2007 ήταν…12.381 ευρώ (οι Ινδοί στα θερμοκήπια με τις φράουλες πιο πολλά βγάζουν)!
  Τέτοια τιμιότητα και ειλικρίνεια. Και το κράτος όλο λέει πως θα ελέγξει, θα διασταυρώσει, θα πατάξει την φοροδιαφυγή, το παραεμπόριο, την παραοικονομία και τα λοιπά…

 7. @ ange-ta.

  «…Και όσο δεν είναι με το αίμα μας, δεν πειράζει! Ας το πληρώνουμε! και το εννοώ!!!!!!!!!!!!!!!…».

  Σωστά το θέτεις, για να θυμηθούμε και την χθεσινή έκρηξη στο υπό σημαία Παναμά δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγραερίου Friendship Gas στο Πέραμα, κατά τη διάρκεια εργασιών με οξυγονοκόλληση. με τους κάμποσους τραυματίες και νεκρούς.Το θέμα είναι, οι πολιτικοί υπεύθυνοι των εγκλημάτων στο Πέραμα θα καθίσουν στο σκαμνί;

 8. Αυτά να βλέπουμε, που πήγαμε και σπουδάσαμε άσχετα πράγματα και δε γίναμε λογιστές να κάνουμε ισολογισμούς-μαϊμού στους βιομηχάνους και τους κεφαλαιούχους εν γένει να πλουτίσουμε και εμείς και αυτοί.

 9. Περιούσιε,

  καλά τα λεφτά, πολλή όμως κι η δουλειά, πολύ και το στρες του λογιστή… Καλύτερα απ΄ όλους την έχουν οι πολιτικοί. Πάρε κάποιους σημερινούς 20χρονους και παρακολούθησέ τπυς. Λίγο γάβγισμα στα αμφιθέατρα σήμερα, κάμποση ρουφιανιά αύτιο, ένα τζάκι να τους στηρίζει και όλα εντάξει για την μετέπειτα καριέρα τους. Σε λίγα χρόνια θα δέχονται ένα τηλέφωνο – θα κάνουν ένα τηλέφωνο, θα διευθετήσουν το θέμα με την εφορία και θα βγάλουν περισότερα από όσα θα βγάλει ο λογιστής της πολυεθνικής στα επόμενα 20 χρόνια!

 10. xeimwnaitikh liakada,

  κι αυτό παίζει: πάμε στην εφορία με ύφος ποζερά, πούρο κοχίμπα, καλωδιωμένοι με ό,τι καινούργιο wireless gadget κυκλοφορεί στην αγορά και λέμε στο ταμείο: – «ήρθαμε να χαρτζιλικώσουμε το κράτος»!

 11. @ περιούσιος,

  αυτοί που μπαίνουν σε κομματική νεολαία για να δουν χαϊρι είναι ό,τι πιο σιχαμένο έχει βγάλει αυτός ο τόπος. Περισσότερο εκτιμώ κάποιον αναλφάβητο τσοπάνη που δηλώνει βασιλικός…

 12. Zalmoxis, πες αλεύρι… Ο Αλογοσκούφης σε γυρεύει.
  Για να σκούζεις, έτσι με μισθωτό μου μοιάζεις κι από Φθινόπωρο θα ξεπετσιάσει πάλι ο γαϊδουροσκούφης.

 13. Δεν παίζονται αυτοί. Σ’ αυτή τη χώρα μπορείς να δηλώνεις στην εφορία «γεωργός» που λες Μοναχικέ Λύκε, στο Ε9 να περνάς 100 τετραγωνικά στην ταράτσα του σπιτιού σου, γράφοντας «καλλιέργεια μήκονος της υπνοφόρου» κι αντί να νοιαστούν ποια είναι η αυτή η «μήκων η υπνοφόρος», εκείνοι να κοιτάζουν να σου βγάλουν ακριβό «κοστούμι» για το ΕΤΑΚ κατά τον Οκτώβρη (να σε πάνε στο 0,6% αντί στο 0,1%). Λεφτά να παίρνουν, οι αγιογδύτες…

 14. Ζάλμοξι, εξυπακούεται ότι συμφωνώ μαζί σου και αστειεύομαι, όταν ομιλώ περί κομματικών νεολαιών, διότι είχα την τιμή να τις ζήσω ως φοιτητής και όχι ως μέλος τους και αν και δεν εκτιμώ περισσότερο από αυτούς ένα βασιλόφρονα και συνάμα αναλφάβητο τσομπάνη, τουλάχιστον εκτιμώ εκείνα τα πρόσωπα, που προχωρούν χωρίς κομματικά δεκανίκια με μόνα προσόντα το πτυχίο και την πίστη στις δυνατότητές τους.

 15. Περιούσιε, είναι προφανές πως κάνεις χιούμορ. Συμφωνώ για «τα πρόσωπα, που προχωρούν χωρίς κομματικά δεκανίκια με μόνα προσόντα το πτυχίο και την πίστη στις δυνατότητές τους». Εγώ πάντως συνέκρινα δύο «ακραίες» περιπτώσεις καθώς τα κομματόσκυλα τα έχω γνωρίσει και απαξιώ να έχω ακόμη και «καλημέρα» μαζί τους.

 16. Σπούδασα Νομικα-Πολιτικες Επιστημες.Ειχα προταση απο καθηγητη Εδρας να μεινω στο Πανεπιστημιο.Δυσκολες Εποχες,το μετεριζι μου δεν μου επετρεπε ανιερο συμβιβασμο.Επελεξα το ΔΗΜΟΣΙΟ τελος της δεκαετιας του70ντα.Εξετασεις Αξιοκρατικες 5000 υποψηφιοι για 80 θεσεις.Στον πινακα επιτυχοντων 4η ,εγω που σε διαφορετικη περιπτωση με την ‘προικα ‘που κουβαλουσα δεν ειχα ελπιδα ουτε για τα απορρηματοφορα.Διαλεξαμε εγω και πολοι αλλοι το Δημοσιο γιατι οι συγκυριες της εποχης μας δημιουργησαν την ψευδεσθηση οτι θα μπορουσαμε να κανουμε πραγματικοτητα αυτα που πρεσβευαμε.ΙΣΟΝΟΜΙΑ ,ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΩΝ.ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΥΣΑΥΡΟΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΜΗΔΙΣΑΝΤΕΣ,ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΣΟΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΗ ΝΠΡΑΣΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΓΕΝΙΑ.Το χειροτερο ομως,τα πρωτα ονοματα των ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΩΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΕΣΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΙΧΑ ΟΝΕΙΡΑ,ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΥΝΑΜΗ,ΠΡΟΣΟΝΤΑ.Σ Υ Χ Α ΘΗ ΚΑ εφυγα στα 20χρονια.Ο Συζυγος επεισης ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ Δ.Υ αποχωρησε με 35 χρονια ,οφειλουμε ακομη για τα επομενα5 χρονια δανειο κατοικιας .ΠΟΘΕΝ ΟΙ ΧΛΙΔΗ ΤΩΝ ΑΕΡΓΩΝ ,ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ,ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΕΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ.

 17. Taspa,

  η Ελλάδα είναι μια τελειωμένη υπόθεση. Δεν σώζεται. Ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να κατέβουν στα πεζοδρόμια. Οι πολλοί δεν έχουν καν δυνάμεις. Τους έχουν απομυζήσει. Δουλειά για να τα βγάλουν βόλτα με την ακρίβεια, δεύτερη δουλιά για να πληρώνουν τις τράπεζες, τηλεκοντρόλ για βραδυνή αποβλάκωση, μπουζούκι και νινανάι για νυχτερινή αποβλάκωση, η μόνη φωνή που του έχει απομείνει είναι εκείνη της κόρνας του γιωταχί του. Και βέβαια δε μιλάμε για την ψήφο του σε εξίσου παρηκμασμένα κόμματα και πολιτικούς.

  Η Ελλάδα, όπως την ήξερες την εποχή που σπούδαζες, έχει αποδημήσει εις Κύριον. Σε πολύ λίγα χρόνια θα απαλλαγεί κι η ανθρωπότητα οριστικά από αυτήν έστω την αξιοθρήνητη παρουσία της.

 18. Αν το δεχθουμε αυτο ξοφλησαμε ,σ’αυτο ακριβως πρεπει να αντισταθουμε.Υπαρχουν τα παιδια μας ,υπαρχουμε εμεις εκει αναμεσα στα 50 με 60 δεν ειμαστε 3η ηλικια,ειμαστε δραστηριοι και παροντες. Η μεγαλητερη χαρα μου οταν,στην ιδια διαμαρτυρια συναντησα τον γιο μου.Οι σημερινοι νεοι των μεγαλων πολεων που δεν εχουν ‘η δεν θελουν να εχουν ακρες-οσο κι΄αν φανταζει περιεργο υπαρχει οκομη αυτο το ειδος-εχουν φθασει στα ορια τους .ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ.

 19. ΛΗΣΤΑΡΧΕΙΟ
  Διατηρω ταβερνα στο ρεθυμνο της Κρητης η λεξη οργια ειναι λιγο για να πω τι συμβαινει εδω, και απο την ταβερνα περνανε ολα τα επαγγελματα.Κλεβουμαι ολοι αναλογα με τις φημες για που ειναι το σδοε και κοβουμαι αποδειξεις για τους ξενους τιποτε.
  Θεε μου δωσμου χερια μου ελεγε ο κυριος Δημοσθενης απο το Γερανι επισκεβαστης πλυντηριων 400 300 ευρω δεν ειναι τιποτε για μενα καθε μερα ,αφου πρωτα τον ειχα ποτησει καμμια 15 ρακες.
  Οι ποιο μεγαλες εμπορικες εταιρεις καβουν αποδειξεις αλλα οι μαγαζατορες περνουν λιανικες για να μην τα »περνουν»
  Συμφωνα με Αλβανικες πηγες η τελευταια οικογενεια ραβουν κουστουμια στην τραπεζα απο 20000 0 χειροτερος μεχρι 150000 αυτοι που εχουν συνεργεια, για τους »δικους μας » μαστορους μπετο,υδραυλικα,κλπ δεν κανουν φορολογικη δηλωση.
  Ρωτηστε την αγορα.

 20. @ selos

  λησταρχείο, δε θα πει τίποτε… Κακώς το είχε πει ο Καραμανλής (ο Κωνσταντίνος, όχι ο Κωστάκης… ) «απέραντο φρενοκομείο». «Απέραντο μπ…έλο» έπρεπε να το έχει πει, ασχέτως ρου αν η Ελλάδα δεν έχει την ίδια οργάνωση που έχει το τελευταίο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s