Uncategorized

Οι σύγχρονοι «Επτα επί Θήβας» (Καραμανλήδες, Ζαχόπουλοι, Τατούληδες, Αρχαιολόγοι, πολιτικοί, μεγαλοεργολάβοι, διαπλεκόμενοι)

Η ρήση «οι χειρότεροι εχθροί της Ελλάδας είναι οι Έλληνες» επανεπιβεβαιώνεται καθημερινά.

Σήμερα διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Blogger «exeisminima» αναρτημένο στην παλαιότερη διεύθυνσή του (http://exeisminima.wordpress.com) καθώς από 2 εβδομάδων έχει μετακομίσει στο http://exeisminima.gr. , με τίτλο: Ξαναγράφεται η ιστορία της Θήβας. Πεντάπυλη και όχι επτάπυλη ήταν τελικά…

 Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι η ζέχνουσα «ζαχοπουλιάδα» δεν έχει μόνο τις «ροζ» αποχρώσεις των dvd ή τις «κίτρινες» του τύπου, αλλά είναι πρωτίστως βαμμένη στο «χρώμα το χρήματος». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένα ακόμη από τα πολλά κατορθώματα του Ζαχόπουλου είναι οι «Προιτίδες Πύλες» στη Θήβα. Μια πόλη που τα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια «θυμήθηκαν» με την υποψηφιότητα Ιερώνυμου για την μητρόπολη Αθηνών (το «Πάσης Ελλάδος» αμφισβητείται ηθικά και συνταγματικά) αλλά αδιαφόρησαν για το θέμα αυτό, το οποίο σε γενικές γραμμές έχει ως εξής:

 

Κάποιοι άρχισαν να χτίζουν πολυκατοικία πάνω στις αρχαίες πύλες, επί… γενικής γραμματείας Ζαχόπουλου και ενώ στο μεταξύ, το βόρειο τμήμα του τείχους έχει ήδη «εξαφανιστεί»… Το θέμα «παίζει» -χάρη στο συγκεκριμένο ποστ- στις 4/1/2008 στο «Σταρ Λαμίας». Ο δήμαρχος Θηβαίων της επίμαχης περιόδου (2004) Θανάσης Σκούμας σε ό,τι τον αφορά λέει ότι είχε ήδη στείλει (στις 24 Ιουνίου 2004) επιστολή στον πρωθυπουργό και υπουργό τότε Πολιτισμού Κώστα Καραμανλή, επιστολή με την οποία τον ενημερώνει ότι  «…Στην πόλη της Θήβας και στη συμβολή των οδών Βουρδουμπά, Τσεβά και Ιοκάστης βρίσκονται υπολείμματα από τις “Προιτίδες Πύλες” μιας εκ των επτά πυλών της ιστορικής οχύρωσης της πόλης των Θηβών κατά την αρχαιότητα.
Όμως στο σημείο αυτό και σε άμεση επαφή με τον σημαντικό αυτό αρχαιολογικό χώρο, αναγείρεται πολυώροφη οικοδομή, μειώνοντας την οπτική επαφή με το αρχαίο μνημείο ενώ επίσης καθιστά αδύνατη έτσι την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Θήβας…».

Ο Καραμανλής απαντά ένα μήνα μετά, όχι ως υπουργός Πολιτισμού, αλλά ως πρωθυπουργός αφού την απάντηση δίνει το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού (ο Γιάννης Αγγέλου) με βάση την οποία θα ασχολείτο ο υφυπουργός Πέτρος Τατούλης.

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα των Προιτίδων έκλεισε σύμφωνα με τον κ. Σκούμα διότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία και το υπουργείο Πολιτισμού πήρε θέση, ότι όλα έγιναν νόμιμα!

Την υπόθεση αναλαμβάνουν πολίτες και Bloggers.

Οι πολιτικοί καταγγέλλονται για αδιαφορία, ενώ μέσα από τον διάλογο, αναδεικνύονται οι παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας μεταξύ των οποίων και το «κανείς δεν φταίει». Και τελικά αποδεικνύεται πως έπρεπε  να «βουτήξει» ο Ζαχόπουλος για να μαθευτεί ο βίος και η πολιτεία του…

 

2 replies »

  1. Kι αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.Αφού τα ΜΜΕ κάνουν επιλεκτική «ενημέρωση», οι πολίτες έχουν αδρανοποιηθεί, κανείς δεν κάνει έλεγχο στο κράτος και περιμένουμε από τις «Μεγάλες Δυνάμεις» να μας ξελασπώσουν.

    Θα επανέλθω γιατί δεν προλαβαίνω να διαβάσω το μπλογκ που παραθέτεις.

    ΥΓ.Ζάλμοξη (μου φαίνεται το έχω νεοελληνίσει το όνομά σου)…και που είσαι ακόμα!

  2. «Μεγάλες δυνάμεις», έ; Αυτές όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά τουναντίον τα κάνουν διαρτκώς χειρότερα, βοηθούντων και των ΜΜΕ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s