ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Προς νέα θύελλα ισλαμικών αντιδράσεων στην Ευρώπη. Μετά τους δολοφονηθέντες Φορτούιν και Βαν Γκογκ στόχος και ο Βίλτερς

Νέα θύελλα αντιδράσεων από τον ισλαμικό κόσμο, ανάλογη εκείνης που ακολούθησε τη δημοσίευση των γελοιογραφιών του Μωάμεθ σε δανική εφημερίδα το 2005, αναμένεται να ξεσπάσει τον Μάρτιο. Τότε σκοπεύει ο Ολλανδός βουλευτής Γκέερτ Βίλντερς να προβάλει την ταινία που γύρισε κατά του Ισλάμ.

Ο Βίλντερς, ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας De Telegraaf, ότι έχει γυρίσει ταινία κατά του Ισλάμ, την οποία όπως είπε, σκοπεύει να εμφανίσει τον Μάρτιο. Ήδη σε  προηγούμενες δηλώσεις του έχει ανακοινώσει ότι γύρισε την ταινία αυτή στην οποία, όπως είπε, αποδεικνύει ότι το Κοράνι είναι «ένα βιβλίο τρομακτικό και φασιστικό», ανάλογο με το «Ο Αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ, γι’ αυτό έχει την πρόθεση να το κάψει ή να το σκίσει.

Οι δηλώσεις Βίλντερς απαντούν στη φημολογία  που αναπαρήγαγαν και τα ΜΜΕ πως η ταινία αυτή ίσως δεν υπάρχει καν, παρότι από τον περασμένο Νοέμβριο όταν ο βουλευτής έκανε λόγο γι’ αυτήν, απασχολεί συνεχώς τα μέσα ενημέρωσης στην Ολλανδία.

Ο Βίλντερς ζει υπό αστυνομική προστασία από το 2004, όταν ένας άλλος ολλανδός, ο κινηματογραφιστής Τέο βαν Γκογκ, δημιουργός μιας ταινίας με θέμα την καταπίεση των γυναικών στο Ισλάμ, δολοφονήθηκε από ένα φανατικό ισλαμιστή στο Άμστερνταμ. Η ολλανδική κυβέρνηση έχει ήδη σπεύσει να αποστασιοποιηθεί δημόσια από την ταινία, ομολογώντας ότι φοβάται μήπως αυτή ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ανάλογη με εκείνη που προκάλεσε η δημοσίευση γελοιογραφιών του Μωάμεθ σε μία δανική εφημερίδα το 2005.

Την εβδομάδα που πέρασε, ορισμένες μαροκινές οργανώσεις και μία ολλανδική μήνυσαν τον Βίλντερς κατηγορώντας τον για ρατσισμό και φυλετικές διακρίσεις.

Στη Σλοβενία, οι υπουργοί Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι ενημερώθηκαν σήμερα κατά τη σύνοδό τους από τον ολλανδό ομόλογό τους Ερνστ Χιρς Μπάλιν για την υπόθεση αυτή, εξέφρασαν φόβους για νέες εντάσεις με τον ισλαμικό κόσμο, εάν ο Βίλντερς πραγματοποιήσει τα σχέδιά του. «Η ελευθερία της έκφρασης δεν πρέπει να είναι απόλυτη. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με συνέπειες αυτής της ενέργειας», προειδοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν.

Οι αντιδράσεις των ισλαμιστών για άρθρα, στίχους, δηλώσεις, σκίτσα, ταινίες και εν γένει καλλιτεχνικές δημιουργίες ή συγγραφικό έργο είναι μια παλιά ιστορία. Πριν από 19 χρόνια, στις 14 Φεβρουαρίου 1989, ο τότε ηγέτης του Ιράν Αγιατολαχ Χομεϊνί είχε εκδώσει «φετφά» (διάταγμα) καλώντας κάθε πιστό μουσουλμάνο να σκοτώσει όπου βρει τον ινδικής καταγωγής Άγγλο συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι, κατηγορώντας τον για το βιβλίο του «Σατανικοί Στίχοι» που είχε εκδοθεί τον Σεπτέμβριο  1988, λέγοντας πως ήταν προσβλητικό για το κοράνι και τον Μωάμεθ.

Στις 2 Ιουνίου 1993, επτά άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί στην Σεβάστεια της Τουρκίας, όταν φανατικοί μουσουλμάνοι έβαλαν φωτιά στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν ο Ρούσντι και ο συγγραφέας Αζίζ Νεσίν.

Τον Νοέμβριο του 2004, ένας 27χρονος μαροκινής καταγωγής ολλανδός ισλαμιστής, ο Μοχάμεντ Μπουγερί είχε δολοφονήσει τον σκηνοθέτη και δημιουργό του φιλμ «Υποταγή» Τέο Βαν Γκογκ. Το φιλμ «Υποταγή» αναφερόταν στην καταπίεση των γυναικών από το Ισλάμ.

Ένας άλλος ολλανδός ο οποίος δολοφονήθηκε, ήταν ο Πιμ Φορτούιν τον Μάιο 2002 μετά από δηλώσεις του κατά των μουσουλμάνων.

Και βεβαίως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την Οριάνα Φαλάτσι και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν φράσεις της όπως «Ευράμπια» (αραβοποιημένη Ευρώπη) δηλώσεις της εναντίον των μουσουλμάνων, το βιβλίο της «La Forza della Ragione» («Η δύναμη της λογικής») που υπήρξε μιας προειδοποίηση προς τη Δύση για τον κίνδυνο στραγγαλισμού της από το Ισλάμ.

10 replies »

  1. Ζαλμοξή αν θυμάμαι καλά ο Πιμ Φορτυιν δολοφονήθηκε απο καποιόν ό οποίος δήλωσε οπαδός των δικαιωμάτων των ζώων, δηλαδή δεν ειχε σχέση με την μουσουλμανική αντιπαράθεση.

    Η ενταση που αποπνέει το Ισλάμ αυτήν την εποχή, για μενα, οφείλεται σε δύο παράγοντες.
    Ο πρώτος ειναι οτι γενικά ο μουσουλμανικός κόσμος βρίσκεται σε μια παρακμή, (πολιτική, πολιτισμική, διπλωματική και αν εξαιρέσουμε το πετρέλαιο, και οικονομική). Σε ενα καθεστώς παρακμής, οι φωνές λαικιστών που καλλιεργούν το αισθημα οτι καποιοι αλλοι πρέπει να φταίνε, οτι αλλοι επιβουλευονται τα ιερά και τα όσια, παντα ακούγονται πιό δυνατά.

    Ο δευτερος ειναι οτι οι θρησκείες περνάνε μια φάση φονταμενταλισμού. Ας μήν ξεχνάμε οτι και ο Ιουδαισμός και ο Χριστιανισμός, δεν ήταν οι πιό ανεκτικές θρησκείες τον 14ο αιώνα της υπαρξής τους.
    Θα μπορούσε να πεί κάποιός οτι σε συγκριση με τις αλλες Αβρααμικές θρησκείες το Ισλάμ περνάει την φάση αυτη της ‘εφηβείας’ του πολύ πιό ήπια.

    Νομίζω οτι η οικονομική αναπτυξή σε μέρη του μουσουλμανικου κόσμου, σε συνδυασμό με την αναπτυξή της δορυφορικης τηλεόρασης και του Διαδικτύου, θα φέρουν (σιγά όμως παρα πολύ σιγά) μια αισθηση ασφάλειας στον μουσουλμανικό κόσμο και σιγά σιγά οι ακραιες ισλαμιστικές θέσεις θα υποχωρήσουν. Και όταν λεω σιγά εννοώ σε 50 χρόνια όχι τώρα κοντά.

    Το Ισλάμ εχει μεγαλύτερη δυνατότητα να αναπτυχθεί σε μια ήπια θρησκεία γιατι εχει δώσει εμφαση σε μεγαλύτερο βαθμο απο τις αλλες Δυτικές Θρησκείες στην εννοια του Θεού, με εναν τρόπο αφηρημένο, χωρίς τις Χριστιανικές ή Εβραικές ‘σαλτσες’ που πυροδοτούν διαφωνίες, προσωπολατρείες ή αλλες θεολογικές αντιπαραθέσεις.

  2. Φιλελεύθερε, παρότι αντιπαθώ τις θεωρίες συνομωσίας, οι ιστορίες με τους «τρελούς» ή τους «γραφικούς» δολοφόνους ποτέ δεν με έπειθαν. Και πάντοτε μου θύμιζαν το κόλπο του Γκαίρινγκ με τον εμπρησμό του Ράιχσταγ. Αλλά ακόμη και αν η υπόθεση Φόρτουιν είχε πράγματι σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, δεν αλλάζει το γεγονός πως είχε προγραφτεί από τους ισλαμιστές (θα πρόσεξες πάντως πως η διατύπωσή μου ήταν προσεκτική, έγραψα «στόχος» και όχι «θύμα», αλλά ούτε και είπα πως εκτελέστηκε από ισλαμιστές…).

    Πράγματι, το ισλάμ βρίσκεται σε μια πολιτισμική παρακμή, συγκρινόμενο με την εποχή που είχε τα πρώτα πανεπισυήμια στον κόσμο, όμως έχει σαφή δυναμισμό.
    Κάτι που δεν έχει συνειδητοποιήσει η Δύση, είναι οι λόγοι του αντιαμερικανισμού και εν γένει του αντιδυτικισμού των θεωρητικών τουν ισλάμ. Η άποψη που λέει ότι αυτό οφείλεται στην φιλοϊσραηλινή στάση της Δύσης, είναι προφανώς παιδαριώδης, καθώς αποτελεί απλή πρόφαση. Στην ουσία, καταλαβαίνουν πως δυτικοποίηση και ειδικά εισαγωγή όρων καπιταλισμού με ανταγωνισμό, αναιρεί τον συνεκτικό ιστό των πιστών του ισλάμ που είναι η αλληλεγγύη, ιδίως των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων. Εάν εισαχθούν όροι ανταγωνισμού και νόμοι αγορών, η πεμπτουσία του ισλάμ αναιρείται. Ιστορικά, η διανομή λ.χ. γης στους ακτήμονες ήταν μια από τις αιτίες του εξισλαμισμού και δεν ήταν μόνο το «σπαθί του Μωάμεθ» που αναφέρει η χριστιανική προπαγάνδα. Όσο λοιπόν «αγριεύει» ο καπιταλισμός, τόσο θα ενδυναμώνεται το ισλάμ και θα προσχωρούν σε αυτό και περισσότεροι χριστιανοί από αντίδραση καθώς θα έχουν απηυδίσει από τον ανταγωνισμό και τα συνεπακόλουθά του (αυτό που έλεγε η Φαλάτσι για «ευράμπια»).

    Ούτε το ισλάμ πάντως έχει απαλλαγεί από προσωπολατρείες και θεολογικές έριδες. Εδώ η διαμάχη σιιτών και σουνιτών κρατάει τόσους αιώνες τυπικώς για τον εάν ο ΑΛή, ο γαμβρός του Μωάμεθ, εδικαιούτο αν είναι ο διάδοχός του ιμάμης ή όχι.

  3. Που πας κι τις βρίσκεις τέτοιες παρέες ρε Zalmoxis. Ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι οι παντός είδους και μορφής φιλελεύθεροι, νεοφιλελεύθεροι και δεν συμαζεύεται λειτουργούν σαν το σαράκι για την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη;

  4. Η συνταγή είναι απλή:Βάζεις τον «επιδοτούμενο»»αναλώσιμο»ακροδεξιό να πεί η να πράξει κάτι εναντίον του Ισλάμ και μετά φωνάζεις και διαμαρτύρεσαι γι’αυτό.
    Τώρα το Ισλάμ τον βάζει ,άλλες υπηρεσίες τον βάζουν τι σημασία έχει.

  5. Ενώ εσυ μοναχικέ λύκε είσαι ο πανταχου παρών φρουρός της κοινωνικής συνοχής και αλλυλεγγύης;

    Ζαλμοξή δεν πιστευω οτι υπάρχει βαθιά αντιθεση μεταξύ του καπιταλισμού και του Ισλαμ. Κατ’αρχήν ειναι διαφορετικά πραγματα, το ενα ειναι οικονομικό συστημα το αλλο ειναι θρησκεία.
    Δηλαδή τι μπορούμε να πουμε οτι το Ισλαμ υποστηρίζει τον σοσιαλισμο;

    Ετσι όπως διατυπώνεις την θεση οτι ο ανταγωνισμός αναιρεί τον κοινωνικό ιστο των πιστών του Ισλαμ, ειναι λαθος.

    Εκατονταδες χιλιάδες μουσουλμανοι ζουν στην Αμερική, εχουν τις επιχειρήσεις τους, δίνουν το ενα δεκατο του πλούτου τους στην φιλανθρωπία όπως ορίζει το Ισλαμ και όπως ουδολως ενδιαφερεται ο καπιταλισμος, και ζουν παρα πολυ ευτυχισμενοι, περισσοτερο ίσως απο οτι αν ζουσαν σε μουσουλμανικές χώρες.

    Ο ανταγωνισμός στην οικονομία δεν σου ορίζει το πώς θα ξοδεψεις τα λεφτά σου

    Νομίζω η πραγματική και για μενα προσωρινή συγκρουση ειναι μεταξύ μιας παραταξής του πολιτικού Ισλαμ και της Δημοκρατίας ή αλλιώς ο νομος του Θεού με τους νομους των ανθρώπων.

    υγ : Βαλε widget!!!! 🙂

  6. @ underinformation,

    Η θεωρία του «αναλώσιμου» ταιριάζει στα όσα ακολούθησαν. Η Ολλανδία άρχισε να μοιράζει αφειδώς την «κόκκινη κάρτα» στους μετανάστες. Λίγους μήνες μετά (Φεβρουάριος 2004) η ολλανδική κυβέρνηση ετοίμασε νομοσχέδιο για την απέλαση 26.000 προσφύγων, οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο και δεν τους χορηγήθηκε, Η σχεική είδηση όπως μεταδόθηκε από πρακτορεία, στο
    http://www.hri.org/news/greek/eragr/2004/04-02-17_1.eragr.html

    Όταν στη συνέχεια ακούγονταν από όλη την Ευρώπη διαμαρτυρίες κατά της δεξιάς ολλανδικής κυβέρνησης για την απέλαση, ελάχιστους μήνες μετά, ήλθε η δολοφονία του Βαν Γκογκ…

  7. Φιλελεύθερε,

    για το widget υπάρχει ένα τεχνικό κώλυμα που για να το διορθώσω θα μου απορροφήσει αρκετό χρόνο, τον οποίο δυστυχώς δεν διαθέτω επί του παρόντος. Ελπίζω σύντομα να το λύσω το πρόβλημα, έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

    Το ότι το ισλάμ είναι στη βάση του αντικαπιταλιστικό, το έχουν αναλύσει πλείστοι όσοι πολιτικοί επιστήμονες, κοινωνιολόγοι, αναλυτές, κ.λπ. Ενδεικτικά θα αναφερθώ σε μία μόνο από αυτές τις πηγές, ένα βιβλίο που το 2007 μεταφράσθηκε και στα ελληνικά και το οποιο στο συνιστώ, έχει γίνει καλη δουλειά, το «ΔΥΤΙΚΙΣΜΟΣ, Η Δύση στα μάτια των αλλων» των Ian Buruma και Avishai Margalit (εκδόσεις «ΚΡΙΤΙΚΗ», μετάφραση Ξενοφών Γιαταγάνας).
    Θα παραθεσω μόνο ένα από τα πολλά αποσπάσματα που δείχνουν την αντίθεση οσλάμ – καπιταλισμού:
    «…Ο Σαγίντ Κουτμπ, ακτιβιστής της αιγυπτιακής ισλαμικής αδελφότητας εξώθησε αυτή την ιδέα της νέας τζαχαλίγια… από το παρακμιακό Κάιρο μέχρι τη βαρβαση Νεα Υόρκη… είδε τη Δύση ως γιγαντιαίο οίκο ανοχής… στην υλική απληστία, ανισότητα…ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ δΕΝ ΘΑ ΔΙΧΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ».
    Στην τελευταία αυτή πρόταση, συμπυκνώνεται η αντικαπιταλιστική βάση των ισλαμιστών. Ανάλογες ιδέες απηχούσαν τα κηρύγματα του Πακιστανού Αμπου Λ’Αλά Μαουντούντι και άλλων θεωρητικών του ισλάμ (Ταλεκανί, κ.λπ.).

    Οι απλοί μουσουλμάνοι τους οποίους αναφέρεις που ζουν στις ΗΠΑ ή αλλού ως επιχειρηματίες, είναι «εκφυλισμός» (όπως το «εκφυλισμένο Κάιρο» που έλεγε ο Κουτμπ στο παραπάνω απόσπασμα) για τους ισλαμιστές (τουλάχιστον για τους σκληροπυρηνικούς) στους οποίους αναφερόμαστε.

  8. Υπερβαλεις, παρα πολύ υπερβάλεις.
    Με την ίδια αναλυση και ο χριστιανισμός στεκεται εναντια στον Καπιταλισμο, αλλα και τελικά όλες οι θρησκείες.

    Υπαρχουν πολλες αναλυσεις που φερνουν τον χριστιανισμό κοντα στον μαρξισμό αλλα αυτο δεν σημαινει οτι είναι αληθεια.

    Ο Χομεινι ελεγε την Αμερική τον Μεγάλο Σατανά.Να αρχιζουμε να ψαχνουμε τον Αντιχρηστο;

    Δηλαδή οταν οι Μουσουλμανοι εμποροι φερναν το Ισλαμ στα βαθη της Αφρικής ηταν εκφυλισμένοι;

    Οταν στον αραβικό κόσμο επιτρεπόταν το εμπόριο και οι Εβραίοι ειχαν ανεξαρτησία που ουτε την ονειρευονταν στην Δύση, και ειχαν το δικτυο με τις δικές τους επιχειρήσεις ήταν δείγμα εκφυλισμού του Ισλαμ;

    Μου αναφέρεις την Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου ο οποίος ειναι ενας θρησκευτικός οργανισμός (απο τους πολλούς) ερμηνευοντας με τον δικό της τροπο (εναν απο τους πολλούς τρόπους) την σχέση Ισλαμ – Καπιταλισμού;

    Ζαλμοξή υπάρχουν πολλοί που θελουν να δημιουργούν αυτού του είδους τις αντιπαραθέσεις διότι ειναι παρα πολύ ευκολο να πείς σε καποιόν οτι καποιος άλλος φταιει για τα προβλήματα του.

    Ετσι για τα προβλήματα των μουσουλμανων φταίει η Αμερική και όχι οι αναχρονιστικοί κανόνες ζωής (που δεν έχουν σχεση με το Ισλαμ) που υποβιβαζουν τις γυναικες σε πολιτες τρίτης κατηγορίας και που για αιώνες τους στερούσαν την μορφωση.

    Τα ίδια λεει και ο Χριστόδουλος για τον Καπιταλισμό και για την Αμερική. Θα μου τον παραθέσεις σαν εγκυρο αναλυτή;

  9. Φιλελεύθερε, επανέρχομαι στο προηγούμενο σχόλιό μου: «…Οι απλοί μουσουλμάνοι… είναι “εκφυλισμός”… για τους ισλαμιστές (τουλάχιστον για τους σκληροπυρηνικούς) στους οποίους αναφερόμαστε…».
    Είναι προφανές πως κάνω σαφή διάκριση μεταξύ των ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ή του ΙΣΛΑΜ και των ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ. Οι πρώτοι (ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ) είναι οι απλοί πιστοί οι οποίοι, πράγματι, δεν μπερδεύουν τη θρησκεία με την πολιτική και μπορούν να έχουν οποιαδήποτε ιδεολογία. Οι τελευταίοι όμως (ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ) δεν διακρίνουν το ιερατείο από την πολιτική εξουσία. Ένας «σεϊχης» για παράδειγμα, είναι και θρησκευτικός και πολιτικός ηγέτης και έχει λόγο και για τις 3 εξουσίες. Ισλαμικές «δημοκρατίες» όμως είτε εφαρμόζουν τη σαρία είτε όχι συγχέουν τη θρησκευτικά με την πολιτική εξουσία. Και εν πάση παριπτώσει, δεν είναι δυνατό να παραμελούμε τον παράγοντα «πολιτισμικό εποικοδόμημα» ως αιτία και όχι μόνο ως αποτέλεσμα της οικονομικής υποδομής όπως δέχονταν παλαιότερα οι μαρξιστές.
    Ως εκ τούτου, είμαι ο τελευταίος που θα έλεγε «εκφυλισμένους» τους μουσουλμάνους εμπόρους που διέδωσαν το κοράνι στην Αφρική όπως αναφέρεις. Δεν ξέρω όμως αν θα τους έλεγαν έτσι οι σημερινοί ισλαμιστές, οι οποίοι αποκαλούν σήμερα πολλούς μουσουλμάνους «εκφυλισμένους». Το κοράνι δεν αντιτίθεται σε καμία ιδεολογία. Ο ισλαμισμός όμως σαφώς και αντιτίθεται. Ένας σούφι πιθανόν να αποκαλούσε στις μέρες μας το ισλάμ «θρησκεία της αγάπς» και τον ισλαμισμό «κίνημα μίσους».

  10. Συγγνώμή που παρεξήγησα απ’οτι φαινεται τα λεγόμενά σου και συμφωνώ με την τελευταία σου παράγραφό.

    Η αντίθεσή μου ήταν με τις προτάσεις σου ή μάλλον με τον τρόπο που διατυπώθηκαν:

    ‘….Στην ουσία, καταλαβαίνουν πως δυτικοποίηση και ειδικά εισαγωγή όρων καπιταλισμού με ανταγωνισμό, αναιρεί τον συνεκτικό ιστό των πιστών του ισλάμ που είναι η αλληλεγγύη, ιδίως των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων. Εάν εισαχθούν όροι ανταγωνισμού και νόμοι αγορών, η πεμπτουσία του ισλάμ αναιρείται…’

    ‘…Όσο λοιπόν “αγριεύει” ο καπιταλισμός, τόσο θα ενδυναμώνεται το ισλάμ …’

    ‘…Το ότι το ισλάμ είναι στη βάση του αντικαπιταλιστικό, το έχουν αναλύσει πλείστοι όσοι πολιτικοί επιστήμονες, κοινωνιολόγοι, αναλυτές,…’

    Για μένα οποιός παει να συνδέσει τα προβλήματα του Ισλαμικού Κόσμου με τον Καπιταλισμό ή ακόμα και με την Αμερική, απλώς αγνοεί τις ευθύνες του Αραβικού κόσμου για τα δικά του προβλήματα.
    Καλό είναι να βλέπουμε πρώτα τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για τα προβλήματα μας και μετα να αναζητούμε ευθύνες για άλλους, εξωτερικούς παράγοντες.
    Μεσα σε αυτό το πλαίσιο αυτοί που ψάχνουν περιστατικά και παραδείγματα απο φιλμ μεχρι κόμικ που αποδυκνείουν οτι ή κακή Δύση επιβουλευεται το Ισλάμ, και οπλίζουν τα μυαλά ημιμαθών με μίσος και τους στέλνουν να δολοφονούν ανθρώπους, ειναι αυτοί που επιβιώνουν πουλώντας φόβο και παράνοια (εχουμε παρόμοιους στην Ελλαδα).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s