ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο Σαρκοζί καταργεί το 35ωρο και τα ΜΜΕ ασχολούνται με την Κάρλα Μπρούνι!

«Τα πάνω, κάτω» απειλεί να φέρει στα εργασιακά ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy προϊδεάζοντας την κοινή γνώμη της χώρας του για επικείμενη κατάργηση του 35ωροy.

Αν αυτό συμβεί, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για συντονισμένη επίθεση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των εργοδοτικών οργανώσεων εναντίον των εργασιακών κεκτημένων στην Ε.Ε., πάντοτε -εννοείται- στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας».

Ο Sarkozy αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου εφ’  όλης της ύλης στις υψηλές τιμές του πετρελαίου και τις  αναταράξεις από τα subprimes (δάνεια χαμηλής εξασφάλισης) στις ΗΠΑ που προκαλούν «νεφώσεις» στην οικονομική προοπτική, ωστόσο πρόσθεσε ότι η γαλλική ανάπτυξη παρεμποδίζεται στην πραγματικότητα από «εσωτερικούς παράγοντες». Και πρόσθεσε με έμφαση ότι απαιτείται «να απελευθερώσουμε το εργατικό δυναμικό της Γαλλίας. Το πρόβλημα της Γαλλίας είναι γνωστό, δεν εργαζόμαστε αρκετά, ενώ άλλοι εργάζονται περισσότερο…».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ελπίζει ότι το 2008 θα σφραγίσει το τέλος του μέτρου του 35ώρου που ήταν κάποτε «σημαία» της Γαλλίας (η εφαρμογή του είχε ξεκινήσει πριν μια δεκαετία πριν, όταν στη Γαλλία κυβερνούσαν οι σοσιαλιστές) ο N. Sarkozy έκανε σαφές ότι επιθυμεί την πλήρη κατάργηση του ωραρίου εργασίας, απαντώντας «για να πω τι σκέφτομαι, ναι».

Και ενώ οι δηλώσεις Sarkozy στη Γαλλία προοιωνίζονται μαχητικές αντιδράσεις, τα ελληνικά ΜΜΕ, πάντοτε στην υπηρεσία του λαού, πάντοτε «ενημερωμένα» και πάντοτε με ευθυκρισία στην αξιολόγηση των ειδήσεων, έδειχναν χθες, εν προκειμένω η TV, πλάνα από τους ρομαντικούς περιπάτους που έκαναν προ ημερών στην Αϊγυπτο ο Sarkozy  με την συνθέτιδα, τραγουδίστρια και πρώην top model, Carla Bruni!

Τέτοια υπευθυνότητα

2 replies »

  1. Καλή χρονιά!
    Δεν πρόκειται να κάνει πίσω ο Σαρκοζί. Αν έλειπαν και τα πυροτεχνήματά του για «αποβράσματα» ως προς τους μετανάστες και «ζήτω η Γαλλία» ως προς το άνοιγμα της οικονομίας θα λέγαμε ότι βρήκαμε πρόεδρο που να συνδυάζει τον φιλελευθερισμό με το συναίσθημα!
    Πάντως, με το τηλεοπτικό σόου «Κάρλα Μπρούνι αγάπη μου» πώς να τον εμπιστευτείς; Δεν είναι τυχαίο ότι πέφτει η δημοτικότητά του…

  2. Καλή χρονιά!
    Συμφωνώ με τη διαπίστωσή σου ως προς τη μη συνεπή ιδεολογική στάση του Σαρκοζύ. Δεν έχω πειστεί για το εάν είναι φιλελεύθερος, αν εκπροσωπεί τη λαϊκή – πατριωτική δεξιά ή αν έχει απωθημένο να τον αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή οι Γάλλοι σαν έναν σύγχρονο «Ντε Γκωλ (σε μίνι συσκευασία», κυριολεκτικά και μεταφορικά)…
    Δε βλέπω πάντως να περνάει αβρόχοις ποσί την κατάργηση του 35ωρου και τις άλλες ποροσαρμογές που επιδιώκει στην αγορά εργασίας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s