CDU

Heil Merkel! Στρατόπεδα «εκπαίδευσης» νέων και απέλαση μεταναστών που καταδικάζονται! Με «συνέπειες» απειλούνται όσοι ξένοι δεν υιοθετούν τον γερμανικό τρόπο ζωής!

Το κόμμα της καγκελαρίου Angela Μerkel, η Christlich Demokratische Union Deutschlands (Χριστιανοδημοκρατική Ένωση – CDU) ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά, με ξενόφοβο και ρατσιστικό λόγο.

Χθες Σάββατο, σε κομματική συνεδρίαση στην πόλη Wiesbaden παρουσιάστηκαν προτάσεις του κόμματος για αλλαγές στη νομοθεσία καταπολέμησης της εγκληματικότητας, ιδίως της προερχόμενης από τους νεαρής ηλικίας ξένους μετανάστες.

Μια από τις προτάσεις είναι η δυνατότητα άμεσης απέλασης όποιου ξένου καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός έτους. Μέχρι σήμερα, η δυνατότητα αυτή προβλέπεται για όποιον ξένο καταδικασθεί σε ποινή μεγαλύτερη της τριετούς φυλάκισης.
Πώς έτσι όμως και η CDU θυμήθηκε «ξαφνικά» την εγκληματικότητα; Οι προτάσεις κατατέθηκαν λίγες ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό ενός Γερμανού συνταξιούχου από έναν Τούρκο κι έναν Έλληνα έφηβο στο Μόναχο. Είναι προφανές, ότι οι Χριστιανοδημοκράτες προσβλέπουν σε κομματική εκμετάλλευση του συμβάντος, ενόψει των τοπικών εκλογών που θα διεξαχθούν σε λίγες ημέρες. Στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας η CDU θεωρεί βέβαιη τη νίκη της, όμως οι δημοσκοπήσεις την φέρνουν με ποσοστά μικρότερα των προηγούμενων εκλογών σε Αμβούργο και Έσση. Πρόσφατα, το περιοδικό Der Spiegel, δημοσίευσε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Advanced Market Research με βάση την οποία ο κρατιδιακός πρωθυπουργός στην Έσση (Hessen) Roland Koch και ο Erster Bürgermeister (τοπικός πρωθυπουργός) στο Αμβούργο Ole von Beust , αμφότεροι στελέχη της CDU, υφίστανται απώλειες (40% ή -9% από το 2003 ο πρώτος, 42% ή -5% από το 2004 ο δεύτερος) οι οποίες μπορεί να τους στοιχίσουν τα αξιώματά τους στις κρατιδιακές εκλογές της 27ης Ιανουαρίου και της 24ης Φεβρουαρίου αντίστοιχα.
Η CDU και το Βαυαρικό «αδελφό» της κόμμα, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση, η CSU, ηγούνται σήμερα των τοπικών κυβερνήσεων στα 11 από τα συνολικά 16 κρατίδια της Γερμανίας. Στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, η συμμαχία CDU/CSU εμφανίζεται να προηγείται έως και με 10 ποσοστιαίες μονάδες του SPD (Σοσιαλδημοκράτες).

Επιδιώκοντας την εκλογή του για 3η φορά, ο Roland Koch παρουσίασε προτάσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις μεταναστών και άλλα κόμματα, καθώς αυτές επικεντρώνονται στους μετανάστες. Προτείνει επίσης, την εγκαθίδρυση στρατοπέδων «εκπαίδευσης» νεαρών παραβατών από 18 έως 21 ετών.
Το SPD (Σοσιαλδημοκράτες) το οποίο συγκυβερνά με την Μέρκελ στο Βερολίνο αλλά προσπαθεί να κερδίσει στην Έσση, την Κάτω Σαξονία και το Αμβούργο, χαρακτηρίζει τις νέες προτάσεις για αυστηρότερο νομικό πλαίσιο αχρείαστες και υπερβολικές. Ωστόσο, ο πρόεδρος του SPD, Κουρτ Μπεκ, με συνέντευξή του στον Spiegel άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να συζητήσει με την Μέρκελ το ζήτημα της νεανικής εγκληματικότητας για να απαντήσει η τελευταία λέγοντας πως «αυτό δείχνει ότι οι Σοσιαλδημοκράτες επιτέλους αναγνώρισαν τη σημασία του ζητήματος».
Η CDU επιχειρεί να καρπωθεί κομματικό όφελος από το περιστατικό του Μονάχου, το οποίο καταγράφηκε από κάμερες παρακολούθησης και μεταδόθηκε ευρύτατα στη Γερμανική τηλεόραση, καθώς και τις στατιστικές που δείχνουν ότι το 43% των βίαιων εγκλημάτων στη Γερμανία διαπράττονται από νεαρούς έως και 21 ετών, εκ των οποίων οι μισοί είναι γόνοι μεταναστών. Ωστόσο, στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Καταπολέμησης του Εγκλήματος δείχνουν πως τα εγκλήματα που διαπράττονται από ξένους (μη Γερμανούς) μειώνονται σταθερά εδώ και εννέα χρόνια έτη, ενώ το ποσοστό της νεανικής εγκληματικότητας επί του συνόλου παραμένει σταθερό, στο 12% περίπου, από το 1993.

Ο Koch αντιμετώπισε σφοδρή κριτική διότι συνδύασε τις προτάσεις του για την νεανική εγκληματικότητα με την επίκληση των παραδοσιακών Γερμανικών αξιών, κάτι που τροφοδοτεί ξενοφοβικά και ρατσιστικά αισθήματα. Ο πρωθυπουργός της Έσσης απείλησε τους μετανάστες με «συνέπειες» εάν δεν προσαρμοσθούν στο «Γερμανικό τρόπο ζωής», και σημείωσε πως ορισμένοι εξ αυτών σπάνε πολιτισμικά ταμπού στη Γερμανία, όπως η σφαγή ζώων μέσα στην κουζίνα και η ακατάλληλη διαχείριση των απορριμμάτων τους.

8 replies »

 1. Αφορμή για τη λαϊκίστικη στροφή ήταν το πολύ σοβαρό περιστατικό που περιέγραψα εδώ, μαζί με κάποια άλλα όμοια περιστατικά και αιτία οι εκλογές σε 2 ομόσπονδες χώρες που επέρχονται. Η δεξιά CDU ελπίζει να κόψει κεντρώους ψήφους από το σοσιαλιστικό SPD, το οποίο χάνει έτσι κι αλλιώς προς τα αριστερά, λόγω της δεξιάς απόκλισης των τελευταίων ετών. Κάτι σαν τις εκατέρωθεν απώλειες του ΠΑΣΟΚ στα καθ’ ημάς. Δεν υπάρχει καλύτερο θέμα από το «νόμος και τάξη», δεν κοστίζει χρήματα του προϋπολογισμού και είναι άμεσης απόδοσης. 😉

 2. sfrang,

  συμφωνώ πλήρως με τον εύστοχο παραλληλισμό SPD – ΠΑΣΟΚ. Να δούμε όμως με την αλλαγή πλεύσης (στροφή επ΄ αριστερά με τον Κurt Beck)εάν θα βγει κάτι θετικό. Αφού παρακολουθείς όπως διαπιστώνω τις εξελίξεις στη Γερμανία, θα έχεις κάποια εκτίμηση για το αίτημα που κατεβάζει το SPD για τον κατώτατο μισθό. Κατεβάζει πάγκους στους δρόμους της Έσσης (δηλαδή «εκτός έδρας») για συλλογή υπογραφών και κάνει το θέμα αυτό «σημαία» για τις εκλογές του 2009. Να δούμε αν «θα του βγει»…

 3. Στην κάτω φωτογραφία σ’ αυτό το κείμενό μου για την υποψήφια Α. Υψηλάντη, υπογράφει η ίδια η Υψηλάντη στη λίστα που αναφέρεις. Σου απάντησα όμως με ένα δυσάρεστο μήνυμα από φίλο στη Γερμανία, στο θέμα με τους τραμπουκισμούς στο τραίνο. Φαίνεται ότι πιάνει τόπο ο προεκλογικός αγώνας με επίκεντρο την παραβατικότητα των ξένων…

 4. Παιδιά, ας σοβαρευτούμε. Η μετανάστευση τείνει να γίνει ο δουρειος ίππος παλιών απωθημένων και συμπεριφορών ξεπερασμένων των Ευρωπαίων. Ειδικότερα σήμερα που οι θέσεις εργασίας δεν ξεχειλίζουν απο πουθενά. Το πρόβλημα δεν ειναι μονο στη Γερμανία, αλλά σε ολη την Ευρώπη, οπου η στενότης γενικώς δεν επιτρέπει την πληρη απασχόλησή τους, ενώ παράλληλα αναφύονται με απολυτη σαφήνεια οι ταξικές διαφορές. Οι αντιδράσεις των νεων, πολλοί από τους οποίους εχουν μια λογική για την ηλικια παραβατικότητα, αυξάνονται όταν αισθάνονται ότι παραγκωνίζονται ή ότι στοχοποιούνται.Ειδικότερα στη Γερμανία, το κλίμα ειναι δυσκολότερο και εξαιτιας των Τουρκων και της σχεσης Γερμανιας – Τουρκίας, αλλά και εκ του γεγονότος ότι στο εξης θα εισερχονται εξειδικευμένοι μετανάστες ( πχ, από την Ινδία). Το ίδιο κανει τωρα και η Βρετανία, ενώ η Γαλλία ακουει τους σαν παπιέ να ουρλιάζουν και στέλνει τα ματ…… Μεγαλο θεμα για τους ώμους μας, θα ελεγα…θα του βρουμε κι εμεις στην επομενη δεκαετία μπροστά μας… αν δεν φροντίσουμε να εντάξουμε με τις ηπιότερες μεθόδους τους ξένους.

 5. ριτς,
  ο πρώτος που πρέπει να σοβαρευτεί είναι το υπουργείο Εσωτερικών (ως πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ) και γενικότερα η κυβέρνηση και να διώξει κλωτσηδόν κάτι κομπλεξικά ένστολα δίποδα, σαν αυτά του ΑΤ Ομόνοιας που το μόνο που έμαθαν μόλις κατέβηκαν από τα χωριά τους ήταν να βασανίζουν Αφγανούς, Πακιστανούς, Νιγηριανούς, κ.λπ. Αλλά θα μου πεις πάλι, υπάρχουν σοβαροί πολιτικοί να δουν αυτό που έρχεται αύριο μεθαύριο πανευρωπαϊκά από το συσσωρευμένο μίσος των μεταναστών;

 6. Βρε συ, νομιζα ότι μιλουσαμε για τη Γερμανία… τους της Ομονοιας τί μου τους εβαλες στη μέση… Εξεφρασα ,μεταξύ άλλων, τους φοβους μου για το μέλλον των μεταναστών στην Ελλαδα και είπα ότι πρεπει να βρουμε τρόπους… Τώρα , οι αστυνομικοί οφείλουν να συμμορφωθούν και να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Να πω και κατι ακομη : εξ οσων δυναμαι να γνωριζω, οι αστυνομικοι εχουν την ιδια φατσα και το ιδιο βαρυ χερι παντού στον πολιτισμένο κόσμο…Για τον άλλον, ισχυουν εντελως διαφορετικες πολιτικες

  ριτς

 7. ριτς,
  του της Ομονοίας τους ανέφερα, διότι με τη βλακεία που δέρνει την ΕΛ.ΑΣ., δεν τόχουν σε τίποτε μερικοί όπως πάνε να κάνουν καμιά ώρα «στόχο» και την Ελλάδα! Και η Ελλάδα δεν έχει ούτε βαριά βιομηχανία ούτε πετρέλαια. Εξαρτάται και από τον τουρισμό και δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει εχθρούς τους μουσουλμάνους, Πακιστανούς, ΑΦγανούς, κ.λπ., ιδίως στην «περίεργη» εποχή μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s