ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Επικίνδυνα ισλαμικά παιχνίδια στην Κύπρο

Επικίνδυνα άρχισαν να γίνονται τα κόλπα που παίζουν με το πολιτικό Ισλάμ στη Βόρεια Κύπρο ο Ερντογάν και οι ΗΠΑ.

Σαν να μην έφτανε που το νησί είναι χωρισμένο εθνικά (Έλληνες – Τούρκοι) ταξικά (ευκατάστατοι Ελληνοκύπριοι – φτωχοί Τουρκοκύπριοι και εξαθλιωμένοι έποικοι) ή γεωπολιτικά (ευρωπαίοι πολίτες και σε 2 εβδομάδες πολίτες και της ευρωζώνης – κάτοικοι εκτός Ε.Ε.) κάποιοι τώρα σπεκουλάρουν πολιτικά εντείνοντας επικίνδυνα και τον ούτως ή άλλως υπαρκτό θρησκευτικό διαχωρισμό.

Ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος θρησκευτικών υποθέσεων στα κατεχόμενα Αχμέτ Γιονλουέρ προχώρησε στην ίδρυση ενός νέου τουρκοκυπριακού κόμματος, του HIS (Πολιτική για τον Λαό) με έμβλημα το “ματόχαντρο” το οποίο είναι σύμβολο του λαϊκού Ισλάμ και στην Τουρκία, με προφανή τη σκοπιμότητα να αλιεύσει ψήφους από τους θρησκόληπτους έποικους, κυρίως από ην Ανατολία αλλά και μεταξύ των Τουρκοβούλγαρων.

Ο πρώην μουφτής Γιουνλουέρ, μόνο τυχαίο πρόσωπο δεν είναι. Διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν και είναι χαρακτηριστικό πως ο ισλαμιστής τούρκος πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τα κατεχόμενα ειδικά για να παραστεί στον γάμο της κόρης του Γιουνλουέρ. Τόσο η κίνηση Γιουνλουέρ όσο και άλλες προσπάθειες για δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών στη Βόρεια Κύπρο (όπως π.χ. του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης – ΚΕΜ υπό τον Αβτζί) αποσκοπούν στο να στηθούν γέφυρες μεταξύ των ισλαμιστών που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία στην Άγκυρα και της κυβέρνησης που θα προκύψει στη Βόρεια Κύπρο στις προσεχείς εκλογές καθώς τα δύο αυτά κόμματα απευθύνονται στον δεξιό χώρο, τους φανατικούς μουσουλμάνους και τους ακροδεξιούς αντίστοιχα. Σημειωτέον, ότι το κυβερνών κόμμα στην Άγκυρα (ΑΚΡ) έχει αποπειραθεί να ελέγξει ευρύ φάσμα του βορειοκυπριακού πολιτικού σκηνικού και για το λόγο αυτό είχε στήσει από μηνών συμμαχία και με τον Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ώστε να θέσει στο περιθώριο τους εκλεκτούς πολιτικούς του κεμαλικού/στρατιωτικού κατεστημένου, με αποτέλεσμα ο Σερντάρ Ντενκτάς να καταγγέλλει –με αποδέκτες και τους δύο πόλους εξουσίας στην Άγκυρα- “αόρατες δυνάμεις” που προσπαθούν να αλλάξουν το σκηνικό.

Δεν είναι όμως μόνο ο Ερντογάν που “παίζει” με τον Γιουνλουέρ, αλλά και οι ΗΠΑ: Ήδη στις 19 Οκτωβρίου ο “Πολίτης” έγραφε την είδηση πως ο μουφτής μπήκε στο στόχαστρο της εφημερίδας “Βολκάν” καθώς τυγχάνει της στήριξης της αμερικανικής πρεσβείας στην Κύπρο. Είτε ισχύει όμως η καταγγελία της “Βολκάν” είτε όχι, το παιχνίδι που παίζουν οι ισλαμιστές σε Άγκυρα και κατεχόμενα είναι πολύ επικίνδυνο, καθώς:

1. Βασίζεται σε δυνάμεις που αμέσως ή εμμέσως ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Τον περασμένο Ιανουάριο ο Γιονλούερ ακύρωσε “στο παρά πέντε” προγραμματισμένη συνάντηση του με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ επειδή ο τελευταίος δήλωσε το αυτονόητο, λέγοντας «όπως σεβόμαστε εμείς τα τεμένη τους, οφείλουν κι εκείνοι να σέβονται τους ναούς μας». Ο μουφτής φαίνεται έτσι υπάκουσε πιστά στα κελεύσματα της εφημερίδας “Βολκάν” που τον καλούσαν να μην συναντηθεί με τον “νέο Μακάριο”.

2. Η αθρόα προσέλκυση επί 2 δεκαετίες χιλιάδων φοιτητών από περισσότερες των 20 μουσουλμανικών χχρών στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Μεσογείου και στα άλλα ΑΕΙ στην κατεχόμενη Κύπρο έφερε και ισλαμικές σέχτες που είτε στήθηκαν επιτόπου μεταξύ των φοιτητών αυτών είτε προϋπήρχαν.

3. Ενισχύεται το ακροδεξιό/αδιάλλακτο πολιτικό κατεστημένο στη Βόρειας Κύπρου αποκτώντας ερείσματα και σε νέους πολιτικούς χώρους.

4. Εξάγει στο κυπριακό έδαφος (τυπικώς και σε έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης) το πλήθος των προβλημάτων κι των αδιεξόδων του ισλαμικού κόσμου, για να μη πούμε και για τα χειρότερα και θεωρηθούμε προκατειλημμένοι “οριενταλιστές”!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s